Kultur

Rasmus Paludan starter en ny kirke: ”Jeg bliver ærke-biskop”

Den nye kirke tror også på den kristne gud.

Foto: Marc-Olivier Jodoin/Unsplash.

Julius Christiansen Tromholt


23 oktober, 2020Lederen af partiet Stram Kurs, Rasmus Paludan, vil starte en ny kirke. Det skal være en kristen kirke, hvor du både kan blive gift og døbt.

Er du kristen, muslim, jøde eller måske noget helt fjerde?

Der findes mange religioner i verden. Nogle er større end andre. Har du for eksempel hørt om religionen Det Flyvende Spaghetti-monster?

Snart kommer der endnu en. Den danske politiker Rasmus Paludan vil nemlig starte en ny kirke. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Rasmus Paludan skal selv være kirkens øverste leder, kaldet ærke-biskoppen.

”Jeg bliver ærkebiskop. Det er ikke, fordi jeg kommer til at lede så mange gudstjenester. Men der er en, der skal stå på mål for kirken. Og så har jeg hørt, at man skal tiltales ’Deres Nåde’,” siger han til Kristeligt Dagblad.

Rasmus Paludan er kendt som stifteren af partiet Stram Kurs, som er meget kritisk overfor indvandrere og religionen islam. Læs mere om det her.

Den nye religion bliver en del af kristendommen, fortæller Paludan.

Hvad går den nye religion ind for?

Den nye religion kommer til at hedde Sankt Jakob Maurerdræberens kirke.

Sankt Jakob var en af Jesus’ 12 disciple. Langt senere blev han kendt som Spaniens skytsengel, hvor han formentlig ligger begravet. Hvert år besøger mange tusinde mennesker hans grav i byen Santiago de Compostela i Nordspanien. Santiago betyder Sankt Jakob på spansk. Byen er altså opkaldt efter ham.

Ifølge historien opstod han fra de døde for at hjælpe den kristne spanske hær med at drive muslimerne ud af Spanien i 1200-tallet. Derfor fik han tilnavnet maurer-dræberen. Maurerne var et muslimsk folk, der levede i Spanien på den tid. Det skriver kristendom.dk.

Den nye kirke bliver en kristen kirke. Medlemmerne tror altså på Gud. Den nye kirke tror på, at nogle mennesker har det gode og Gud i sig. Men at der også findes onde mennesker, som har satan i sig.

Man skal både kunne blive gift og døbt i den nye kirke. Det vil blive Rasmus Paludan selv, som står for at gifte folk.

Hvor langt er Paludan nået?

Lige nu har kirken kun et par lokaler i Midtjylland. Det næste skridt er at blive anerkendt som en officiel tro. Det betyder, at staten godkender den nye religion.

Man skal blandt andet være anerkendt, før man kan blive gift i den nye kirke.

For at blive anerkendt, så skal man have mindst 50 medlemmer, som bor i Danmark. Man skal også aflevere en oversigt over det, som kirken tror på. Det er Kirkeministeriet, som afgør, om ny religion kan blive anerkendt. Læs mere om det her.

Den nye kirke har ikke noget med partiet Stram Kurs at gøre, siger Rasmus Paludan.

LÆS OGSÅ: Historisk: Paven støtter homoseksuelle par.