Kultur

Rapperen Travis Scott gav koncert i computer-spillet Fortnite

Sådan så det ud, da Travis Scott indtog Fortnite-universet.

Foto: Epic Games

Julius Christiansen Tromholt


28 april, 2020Hvad gør man, når man ikke må tage til koncert? Så tager man da bare til koncert i et computer-spil.

Den amerikanske rapper Travis Scott gav natten til lørdag en koncert.

Til koncerten var der 12,3 millioner mennesker. Men ingen smittede hinanden med corona-virus. For det var nemlig en virtuel koncert. Den blev afholdt inde i computer-spillet Fortnite.

Og her så 12.3 millioner Fortnite-spillere Travis Scott fyre den af på scenen inde i spillet. Det er en ny rekord for spillet. De har aldrig haft så mange brugere logget på samtidig før. Det skriver Fortnite på Twitter.

Hvordan foregik det?

Koncerten foregik som et event inde i spillet. Eventet hed Astronomical.

Travis Scott har fået lavet en Fornite-figur, som ligner ham, og som har hans stemme. Den store figur trådte frem på scenen og gav tre numre. Et af numrene var et helt nyt nummer, som han har lavet sammen med Kid Cudi. Nummeret hedder The Scotts.

Under koncerten var der en masse effekter og visuels for alle de spillere, som var til koncerten. Man skulle have en Fortnite-bruger for at være med.

Over weekenden blev der spillet fem Travis Scott-koncerter i Fortnite. På den måde havde alle i verden mulighed for at se den – lige meget hvilken tidszone man bor i.

Og så kunne Travis Scott tage på en verdensturne – uden at forlade sit hjem.

Se hele koncerten herunder.

Smart under corona-krisen

Det er hårdt at være musiker under corona-krisen. Koncerter og festivaler er nemlig aflyst. Derfor er det smart tænkt at lave en virtuel koncert. Det forklarer P3-radioværten Fie Neergaard til DR.

”Det er simpelthen en god måde for ham at komme ud med sin musik til et stort publikum i disse tider. Og så virker det jo altid godt at gøre noget anderledes, som folk bemærker, bliver nysgerrige på og begynder at tale om,” siger hun.

Travis Scott har tidligere bygget meget af sin musik op omkring et visuelt univers, der hedder det samme som hans seneste album, Astroworld. Han er en af verdens mest populære rappere. I 2019 optrådte han på Roskilde Festival.

Om koncerten i Fortnite skrev han på Twitter.

”Helt ærligt – i dag var en af de mest inspirerende dage. Elsker hver eneste af jer. Jeg ved, det er mærkelige tider.”