Kultur

Rapper fra Vejle anholdt af politiet

Hvis Jamaika bliver dømt, så skal han måske i fængsel. Men først skal han lige for retten.

Foto: Donald Tong/Pexels

Julius Christiansen Tromholt


28 november, 2019Den 24-årige danske rapper Jamaika er mistænkt for at have stukket en med en kniv. Nu har politiet anholdt ham.

24-årige Sharmarke Omar Ali – også kendt som rapperen Jamaika – er blevet anholdt af politiet.

Han var efterlyst i forbindelse med et kniv-stikkeri i Esbjerg den 6. oktober. Her blev en mand på 23 år lettere kvæstet, skriver DR.

Politiet har jagtet Jamaika i 9 dage. Og nu har de altså fanget ham.

”Vi anholdt ham her til aften i en bolig i nærheden af Hovborg i Vejen. Anholdelsen foregik stille og roligt,” siger Ole Aamann fra Syd- og Sønderjyllands politi til Ekstra Bladet.

I dag torsdag skal rapperen i grundlovs-forhør. Loven siger, at man skal i grundlovs-forhør inden for 24 timer, efter man er blevet anholdt. Her skal Jamaika foran en dommer, som skal vurdere, om politiet må holde på ham i mere end 24 timer.

Jamaika har tidligere siddet i fængsel flere gange. Senest blev han løsladt i juni 2018, efter at have siddet inde i et par år, skriver Soundvenue.

Jamaika på sin Instagram-profil:

View this post on Instagram

Ep,en er Færdig #Imens #DELEGERLEGE?♠️???

A post shared by ACE (@jamaikaofficiel) on

Har optrådt på Roskilde

Jamaika er nok bedst kendt for sangen Blodskudt, som er blevet streamet mere end 12 millioner gange på Spotify.

I 2016 optrådte han på Roskilde Festival.

Mens Jamaika var på flugt, har han udgivet ny musik. Blandt andet en sang som handler om at være anklaget for en forbrydelse. Og det må han jo vide noget om.

Rapperens plade-selskab siger til DR, at det er vigtigt for dem også at give kunstnere fra hårde miljøer mulighed for at blive hørt.

”Men det betyder hverken, at vi bakker op om vold eller mangler samarbejds-vilje over for politiet,” skriver Casper Bengtson, som er direktør i Universal til DR.