Online

Rakte fuck af statsministeren – nu taler hele Danmark om det

Her er billedet, som alle taler om. Til højre i billedet kan man lige se en langemand vent mod kameraet.

Foto: Mette Frederiksens Facebook-profil.

Julius Christiansen Tromholt


22 marts, 202115-årige Nick Larsens klasse fik besøg af statsministeren. På et billede af klassen og ministeren rækker han fuck. Det har fået folk til at diskutere – er han uopdragen, eller var det fedt?

De fleste har sendt en fuckfinger afsted i løbet af livet.

Men man plejer ikke at blive kendt i hele Danmark bagefter. Og blive interviewet af en masse journalister. Og være med i Go’ Aften Danmark.

Men sådan gik det for 15-årige Nick Larsen.

Torsdag den 18. marts var statsminister Mette Frederiksen nemlig på besøg i 9. klasse i Dalby i Midtjylland. Her fik hun taget et billede, hvor hun sidder sammen med alle eleverne.

Det billede blev lagt op på Mette Frederiksens profiler på Facebook og Instagram.

”Tak for et utrolig dejligt besøg her til formiddag. Hvor er det skønt at opleve både børn og lærere, der bare er glade for at være tilbage i skole,” skrev hun.

Men ikke alle var glade. I højre side af billedet kan man nemlig se Nick Larsen række fuck.

Hans fuckfinger til statsministeren gik hurtigt viralt. Og nu har den delt landet. Er han dårligt opdraget? Eller er det fedt, at han viser, at han er utilfreds?

Hvad siger Nick Larsen?

15-årige Nick Larsen har forklaret, at han ikke vidste, at billedet skulle lægges op på de sociale medier.

”Det er jo ikke til hende specifikt. Det var bare en impulsiv handling, men jeg havde da ikke specielt meget lyst til at få hende på besøg. Det er min opfattelse, at hun forsøger at styre hele showet selv,” siger den 15-årige til TV 2.

Han fortæller, at han har ret til at ytre sig og sige sin mening. Og at han har fået meget ros for sin fuckfinger på både Facebook og Instagram. Folk sender ham blandt andet gavekort, penge og kurve med forskellige ting og sager i.

Hvad siger andre?

Den lille fuckfinger har virkelig delt folk. Nogle brugere på Facebook mener, at han er uopdragen, en møgunge, og at han burde ”få et par flade.” Det skriver Berlingske.

Andre hylder ham for sit mod. Blandt andre gruppen Men In Black, som har stået bag flere demonstrationer mod Mette Frederiksen og reglerne om corona. Læs mere om det her.

Her er Nick Larsen sammen med medlemmer af gruppen Men In Black.

Der er også dem, som mener, at historien har fået alt for meget opmærksomhed. At det bare var en fuckfinger, og at folk skal komme videre.

En af dem er journalisten og kommentatoren David Trads.

Én af dem, som er bekymret for alle de negative beskeder, er Tim Larsen. Han er Nick Larsens far. Han modtager også beskeder fra vrede folk. Nogle skriver blandt andet, at hans søn må være psykisk syg. Og at kommunen burde fjerne ham.

”Jeg vil gerne have, at han oplever de gode ting. Han synes, det er sjovt at blive inviteret til ting på grund af billedet, og han kan godt lide, at det får gode reaktioner. Det er okay, det skal han have lov til at opleve. Men nu kan jeg se, at der også kommer de negative beskeder, og dem ønsker jeg ikke, at Nick skal opleve,” siger han til Berlingske.

Tim Larsen mener, at det er sejt, at hans søn bruger sin ytringsfrihed til at sige, hvad han mener, når han synes, at noget er galt.

Andre mener, at man bør vise det med argumenter i stedet for med en fuckfinger. Blandt andre Twitter-brugeren Karina Mimoun.

Hvad mener du?

Er det i orden at række fuck til statsministeren?

Vis resultater

Indlæser ... Indlæser ...