Kultur

Pokémon ramt af klima-forandringer: Se Corsolas sørgelige nye look

En koral i Mexico, som langsomt er ved at miste farven.

Foto: Armando Gasse/AFP/Ritzau Scanpix

Julius Christiansen Tromholt


25 november, 2019I den nyeste version af computer-spillet Pokémon er der en koral-pokémon, som er ved at dø – præcis som havets koraller i virkeligheden.

Er du også en af dem, som har brugt alt for mange timer på Pokémon-universet med Pikachu og alle de andre, så ved du måske, at der lige er kommet en ny udgave af Pokémon-spillet Sword and Shield.

Og i det nye spil har klima-forandringerne ramt en af figurerne.

Det er den normalt lyserøde Pokémon Corsola, der lever i de varme have, som er blevet offer for klimaforandringerne.

Corsola har været en del af Pokémon-universet siden 1999 og er en koral, ligesom de dyr man kender fra verdens koral-rev, skriver Politiken. Koraller er tusindvis af bittesmå levende dyr, som lever i vandet. Deres skeletter bliver til de store koralrev, hvor en stor del af havets dyr lever.

Men i det nye spil er der sket noget med Corsola. I stedet for den sædvanlige lyserøde farve er Corsola pludselig blevet hvid. Virkelighedens koraller bliver nemlig hvide, når de dør.

Når man går ind under beskrivelsen af Pokémonen i spillet, står der: ”Pludselige klimaforandringer udryddede ur-arten af Corsola,” skriver Politiken. Corsola er også kommet ind under kategorien “spøgelses-Pokémon” i spillet.

Se et billede af Corsola her. Det er Twitter-brugeren Jolie Menzel, som skriver: “Lige en påmindelse fra Pokémon om, at vores planet er ved at dø.”

Klima-forandringerne ødelægger koral-rev

Mange af verdens koralrev dør på grund af klimaforandringerne. Når temperaturen stiger i havene, kan korallerne nemlig ikke overleve. De bliver derfor blege og vil til sidst dø. Siden 1980 er halvdelen af verdens koraller forsvundet, ifølge en rapport fra FN’s agentur for klima-forandringer IPPC, skriver Politiken.

Det er nok de problemer, som folkene bag Pokémon forsøger at gøre verden opmærksom på. Ejerne fra The Pokémon Company har ikke været ude og kommentere den nye Pokémon.

I øvrigt er verdens største koral-rev, Great Barrier Reef i Australien, er lige så stort som Italien.