Identitet

Paven slog en kvinde på hånden: Nu siger han undskyld

En kvinde hev fat i pavens arm. Derfor gav han hende et dask over nallerne.

Foto: Vatican Media/Reuters/Ritzau Scanpix

Julius Christiansen Tromholt


2 januar, 2020Paven slog en kvinde på hånden, da hun hev fat i ham den 31. december. Nu siger paven undskyld for sin opførsel.

Pave Frans

  • Paven er fra Argentina.
  • Han er 83 år gammel.
  • Han har været pave siden 2013.
  • Hans oprindelige navn er Jorge Mario Bergoglio.
  • Han er nummer 266 i pave-rækken.

    Kilde: DR.dk

Selv en hellig mand kan blive vred.
Det fandt en kvinde ud af, da hun hev paven i armen, da han nytårsdag var ude at hilse på folket på Peterspladsen foran Peterskirken i Vatikanstaten i Rom, hvor paven bor.  

Men man hiver ikke bare paven i armen. Han slog derfor kvinden på hånden, for at komme fri af hendes greb. Men nu fortryder paven.

Han sagde derfor undskyld for sin opførsel, da han holdt sin nytårstale den 1. januar.

”Vi mister tålmodigheden tit. Det sker også for mig. Hav mig undskyldt for det dårlige eksempel, jeg var i går,” sagde han ifølge DR.

Se episoden her:

Hvem er paven?

Paven er den katolske kirkes leder. Det er ham, som alene bestemmer alt i den katolske kirke. Han er derfor en meget magtfuld mand. Flere end en milliard mennesker i hele verden følger ham og lytter til ham. Det skriver Kristendom.dk.

Paven bliver af kirken set som Kristi sted-fortræder på jorden. Altså at vi har paven, nu hvor Jesus ikke er her længere. Den første pave i historien var apostlen Peter, som var en af Jesus’ 12 disciple. Jesus’ 12 disciple var hans nærmeste tilhængere. Jesus bad de 12 disciple om at sprede det kristne budskab til verden. Så blev de til apostle, som betyder udsending på græsk.

Når man er blevet valgt som pave, så er man det som regel, indtil man dør. Der har været 266 paver i historien.

Paven bor i verdens mindste land, Vatikanstaten, som ligger i Italiens hovedstad, Rom. Her ligger Peterskirken, Det Sixtinske Kapel og Vatikan-museet.