Identitet

Pæne gymnasie-elever blev brugt i julekalender på Instagram: ”Ekstremt overfladisk”

Elever fra flere gymnasier i Danmark har lagt julekalendere op med skolens pæneste elever.

Foto: Pexels

Julius Christiansen Tromholt


11 december, 2019En jule-kalender på Instagram viste hver dag en udvalgt pæn elev fra Espergærde Gymnasium. Det er ekstremt overfladisk, mener tidligere elev.

”Hva SÅÅ EG! Denne uoficielle julekalender byder på EG’s lækreste hunks og mest sexede babes! Så følg med hver dag i december <3”

Sådan lød beskrivelsen af julekalenderen på Instagram. EG står for Espergærde Gymnasium. I julekalenderen kunne man hver dag se udvalgte billeder af skolens pæneste elever.

Sammen med billederne kunne man læse tekster som denne:

”Selvom hun ikke vandt titlen som Årets Labre Larve, så syntes vi stadig, hun skulle op på siden – og hvis efternavnet ikke siger nok, så er denne skabning en lille sød og uskyldig én, som vi VED bare venter på, at den rigtige 2.g eller 3.g’er svinger forbi. Nyd hende!”

Det er derfor ret tydeligt, at det kun handlede om at være pæn. Og det var ikke alle, som syntes, at det var en god idé.

Tidligere elev: Jeg blev chokeret, da jeg så det

Malte Larsen, som er tidligere elev på EG, kunne ikke tro sine egne øjne, da han så opslaget.

”Jeg blev chokeret, da jeg hørte det. Der skal gøres noget ved den her kultur, hvor folk bliver ekskluderet, og hvor det handler om, om du er pæn eller populær,” siger han til Berlingske.

Han mener, at der er en ekstrem overfladisk popularitets-kultur på skolen. Han forklarer, at der også er et skoleblad, hvor der kun bliver skrevet om de populære elever. Det blev for meget for Malte Larsen, som valgte at skifte skole, skriver han i Helsingør Dagblad.

Rektor: Det er krænkende adfærd

Rektor på Espergærde Gymnasium, Henrik Boberg Bæch, var heller ikke fan af julekalenderen. Han tog afstand fra den, og kaldte den krænkende. Men de kunne ikke gøre noget ved problemet – for de vidste ikke, hvem der havde lavet den, forklarede han til Berlingske.

Opdateret: Julekalenderen er nu blevet slettet. Hvis man går ind på Instagram-kontoen, står der nu: ”Slettet da HG er for sensitive :)”

Er det ok at lave en julekalender med skolens lækreste elever?

Vis resultater

Indlæser ... Indlæser ...