Online

Nye emojis til iPhone: Handicappede og køns-neutrale

Nu findes der en emoji af en kønsneutral vampyr.

Foto: Pexels

Julius Christiansen Tromholt


29 oktober, 2019Apple har indført 61 nye emojis. Nu kan du blandt andre sende handicappede - og køns-neutrale emojis. Altså emojis som hverken ligner en mand eller en kvinde.

Hvis du har en kæreste med en anden hud-farve end dig, så findes der nu også emojis til jer.

Med Apples nyeste opdatering til iPhone fulgte der nemlig 61 nye emojis med. Nu er det blandt andet muligt at danne emojis med par, som har hver sin hudfarve.

Med de nye emojis har du også mulighed for at vælge en kønsneutral emoji ud over manden og damen. Du kan eksempelvis sende en kønsnetural vampyr, fe eller pilot.

Du kan nu også sende emojis, som forestiller handicappede personer. Eksempelvis folk i kørestol eller folk med en protese – altså en kunstig kropsdel.

Flere firmaer bliver kønsneutrale

De nye emojis skal ifølge Apple inkludere flere forskellige typer af mennesker og hylde folks forskelligheder.

Flere og flere firmaer forsøger at gøre verden til et mere kønsneutralt sted. Blandt andre kom Google i maj også med kønsneutrale emojis til firmaets egne mobiltelefoner.

Virksomheden Always, der laver hygiejne-bind til kvinder, har også for nylig fjernet kvinde-symboler på pakkerne for blandt andet at inkludere trans-kønnede – personer, der ikke føler sig som det køn, de er født med. Det skriver DR.

Legetøjs-firmaet Mattel, som blandt andet laver den verdens-berømte Barbie-dukke, har også for nylig indført kønsneutrale dukker.