Videnskab

Ny rekord: 1.056 nye corona-smittede mandag

Direktøren fra Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, viser noget til Kåre Mølbak, som er faglig direktør på Statens Serum Institut.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.

Julius Christiansen Tromholt


27 oktober, 2020Flere og flere bliver smittet med corona-virus i Danmark. Derfor er det vigtigt at huske corona-reglerne.

Corona-virusset har fået fat i Danmark igen.

Søndag blev der registreret 945 nye smittede. Det var ny rekord. Det var nemlig det højeste antal smittede, vi har målt på et døgn. Men den rekord blev slået mandag. Her blev 1.056 testet positiv for corona-virus.

Samtidig er antallet af indlagte steget med 18. I alt ligger 145 nu indlagt. Det er det højeste antal indlagte med corona-virus siden 14. maj.

12 af de indlagte får hjælp af en respirator til at trække vejret. Og seks er døde med virusset i kroppen. Det viser tal fra Statens Serum Institut.

Det går altså i den forkerte retning.

Hvorfor var der så mange smittede mandag?

Det er der flere forklaringer på.

Normalt gælder tallene for 24 timer. Men mandag kom tallene lidt senere. Derfor dækker mandagens tal 28 timer. Derfor vil der være lidt flere smittede.

Og så tester man rigtig mange lige nu. Jo flere man tester, jo flere smittede vil man finde. Mandag blev 59.536 testet.

Og vigtigst af alt, så spreder corona-virusset sig mere end før. Det sagde statsminister Mette Frederiksen i fredags på et presse-møde.

”Corona er ikke overstået. Tværtimod så er den tilbage med fuld styrke.”

Hvad kan vi gøre?

I fredags præsenterede regeringen de nye corona-regler. Fra på torsdag den 29. oktober skal alle bære mundbind indenfor på offentlige steder. Det gælder for alle over 12 år. Læs alle de nye corona-regler her.

Det gælder blandt andet i supermarkedet, forretninger, på apoteker, sygehuse, biblioteker og så videre. Du skal ikke have mundbind på, når du sidder ned på restauranter, caféer, i biografen eller i skolen.

Du skal altså have mundbind på, når du går rundt på skolen. Men ikke, når du sidder i klasse-lokalet.

Og du skal stadig huske at holde afstand, hoste i ærmet og spritte af.

De danske myndigheder vil også gøre mere for at opspore de smittede. Hvis du bliver testet positiv med corona-virus, så vil man altså forsøge at finde alle de personer, som du kan have været i kontakt med.

Og det er en god idé. Det mener Allan Randrup Thomsen, som er professor og virus-ekspert ved Københavns Universitet. Det siger han til TV2.

”Særligt det, at man vil opprioritere smitte-opsporingen, det, synes jeg, er meget positivt. For jeg synes, at netop det er noget, vi trænger til i denne situation,” siger han.

LÆS OGSÅ: Overblik: Hvad må du? Her er de nye corona-regler.