Online

Nu kommer der en panik-knap på Tinder i USA

Tinder vil få en panik-knap i USA.

Foto: Kon Karampelas/Unsplash

Julius Christiansen Tromholt


24 januar, 2020Dating-appen Tinder vil indføre en ny knap, som skal gøre det muligt at blive reddet, hvis du bliver bange på din date.

Man kan aldrig helt vide, hvordan det går på den første Tinder-date. Man har nemlig aldrig mødt personen før. Det kan være, at personen ikke ser ud som på billederne. Eller at det bare ikke lige går som forventet.

Det er heldigvis sjældent, at man ligefrem bliver bange på daten.

Men hvis det sker, så vil Tinder nu indføre en ny knap, der skal hjælpe dig. I hvert fald i USA. Det skriver DR.

Tinder har nemlig investeret penge i sikkerhedsappen Noonlight, som skal hjælpe med at gøre det sikrere at Tinder-date.

”En sikker og positiv dating-oplevelse, er afgørende for vores forretning,” siger Mandy Ginsberg, der er chef for Match Group, som ejer Tinder, ifølge BBC.

Han forklarer, at Tinder bliver den første dating-app med en sikkerheds-service.

Hvordan virker det?

Før daten skal du indtaste alle de oplysninger, som du kan. Hvem skal du på date med? Hvor og hvornår skal I mødes? Under selve daten vil din position blive fulgt via mobilen.

Hvis du lige pludselig bliver bange, så kan du trykke på en knap på telefonen. Først vil du modtage en tekst-besked. På den måde kan du bede om hjælp, uden at at din date lægger mærke til det. Hvis du ikke svarer, vil du blive ringet op.

Tinder

  • Tinder er en dating-app fra 2012.
  • Tinder er ejet af Match Group, som også ejer andre dating-sider som Match.com, OkCupid og Hinge.
  • 7 procent af danskerne brugte i 2017 dating-apps.
  • 16 procent af unge mellem 16-24 år net-datede i Danmark i 2017.

    Kilde: Match Group og Danmarks Statistik.

Hvis du heller ikke svarer på opkaldet, eller hvis du beder om hjælp, så vil appen kontakte politiet, som vil rykke ud til din position.

Hvis du har trykket på knappen ved en fejl, så skal du indtaste en kode eller svare på en SMS, hvor du fortæller, at du er okay.

Med den nye app vil det også være muligt at få venner til at følge din position under hele daten. Der vil også komme en ny funktion, som skal sørge for, at billederne på den andens Tinder-profil er ægte – så er du sikker på, at det er den på billederne, som du skal på date med.

Noonlight lover, at de ikke vil bruge oplysningerne til eksempelvis reklamer.

I Danmark har vi haft flere eksempler på, at gerningsmænd har mødt sit offer gennem en dating-app – som eksempelvis Tinder. I 2018 fik Center for Seksuelle Overgreb på Rigshospitalet 550 henvendelser. Cirka 10 procent af dem havde mødt gerningsmanden via en dating-app. Det skriver DR.