Online

Nu kan voksne ikke skrive til børn under 18 år på Instagram – skal beskytte de unge

Det er Facebook, som ejer Instagram.

Foto: Claudio Schwarz/Unsplash.

Julius Christiansen Tromholt


23 marts, 2021En ny funktion på Instagram skal beskytte børn og unge mod at få mærkelige beskeder fra voksne, de ikke kender på Instagram.

Har du nogensinde fået en creepy besked på Instagram fra voksne mennesker, som du ikke kender?

Så er du ikke alene. På Instagram skriver flere voksne, særligt ældre mænd, til børn og unge. Ofte for at lokke dem til ting. Det kan være at sende et nøgenbillede eller en video.

Men det vil Instagram sætte en stopper for.

Derfor har man lavet en række nye funktioner, som skal gøre det sværere for voksne at skrive til børn og unge. Man kan stadig godt modtage beskeder fra voksne, som man følger.

De nye funktioner vil blive indført på Instagram i Danmark i løbet af de næste par uger. Det forklarer Martin Ruby til TV 2. Han er politisk chef for Facebook i Norden. Facebook ejer Instagram.

”Vi ser desværre, at der er nogen, der benytter platformen til at komme i kontakt med børn og unge med dårlige hensigter, og det har vi kun en interesse i at sætte ind over for,” siger han.

Her et overblik over de nye funktioner.
1
Det bliver sværere at snyde med sin alder

For at lave en konto på Instagram skal man være 13 år. Men mange snyder med sin alder. Nu skal en ny teknologi gøre det sværere at snyde.

Instagram fortæller ikke, hvordan den teknologi fungerer. Det skriver mediet The Verge.

2
Voksne kan ikke sende beskeder til børn og unge under 18 år

Nu bliver det umuligt at sende en besked til børn og unge under 18 år, hvis du er voksen. Medmindre, at beskeden kommer fra en profil, som man følger. Så du kan altså godt modtage beskeder fra dine forældre eller ældre søskende og så videre.

Her er det særligt vigtigt, at Instagram får styr på, at folk skriver den rigtige alder på siden.

3
Instagram vil holde øje med mistænkelige brugere

Hvis en voksen over 18 år sender mange beskeder eller venneanmodninger til alle mulige under 18 år, så vil Instagram markere profilen som mistænkelig.

Det betyder, at hvis du er under 18 år og modtager en besked fra en mistænkelig profil, så vil du få en notifikation fra Instagram, hvor der står, at brugeren er mistænkelig. Du vil også blive spurgt, om du vil blokere brugeren eller afslutte samtalen.

4
Instagram vil opfordre børn og unge til at gøre deres profil privat

Instagram opfordrer samtidig alle under 18 år til at gøre deres profil privat i stedet for offentlig. Nye brugere vil også blive opfordret til at gøre deres profil privat. Hvis de alligevel vælger at gøre den offentlig, vil Instagram sende en besked med fordelene ved en privat konto.