Politik

Morten Østergaard: Flere kvinder har oplevet uønsket seksuel kontakt fra mig

Morten Østergaard melder sin afgang som leder efter et syv timer langt krise-møde i Radikale Venstre.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Freya Ea Bjørnlund


9 oktober, 2020Morten Østergaard stoppede som leder af Radikale Venstre efter en sag om sexisme. Nu skriver han på Facebook, at der er flere sager.

Den 7. oktober trådte Morten Østergaard tilbage som leder af partiet Radikale Venstre. Det gjorde han, fordi han var hovedperson i en sag om sexisme. Han har indrømmet, at han for 10 år siden tog på politikeren Lotte Rod, som også er medlem af partiet – læs mere om det her.

Nu skriver han på Facebook, at tre kvinder ”har følt sig udsat for uønsket seksuel kontakt fra min side”.

Der er altså flere kvinder, som har oplevet sexisme fra Morten Østergaard.

Fredag deler han et opslag på Facebook, hvor han skriver:

”Jeg er for flere år siden i fortrolighed af ansatte chefer blevet gjort opmærksom på tre kvinder, som har følt sig udsat for uønsket seksuel kontakt fra min side i festligt lag. Og som har ønsket, at jeg skulle vide det. Den fortrolighed er blevet respekteret, og ingen andre politiske kolleger vidste besked.”

Han siger både undskyld til de tre kvinder og til sit parti.

”Jeg kan ikke forklare for mig selv eller andre, hvordan det kunne komme dertil. Jeg har fejlet på så mange planer. Jeg undskylder til de pågældende, hvilket jeg aldrig har haft lejlighed til. Jeg beder om, at man respekterer deres ret til privat-liv og fortrolighed.”

”Jeg undskylder overfor mine kolleger og mit parti. Da det svigt jo ligger sig oven i de tidligere. Og jeg beklager dybt, at jeg har svigtet tilliden hos mange mennesker.

Han skriver også, at han ”har festet på en måde, som ikke tilkommer nogen med ansvar.”

Se hele Morten Østergaards opslag her:

Dette opslag bliver det sidste i lang tid, tror jeg.Mange har undret sig over, at jeg gik så langt og tog så store…

Slået op af Morten ØstergaardFredag den 9. oktober 2020

LÆS OGSÅ: Formand for Radikale Venstres ungdoms-parti: ”Det skaber et tillids-brud”