Kultur

Minnie Mouse får nyt tøj: Hun skal være et eksempel på den moderne kvinde

Minnie Mouse plejer at gå i kjole, men i forbindelse med kvindernes kampdag den 8. marts 2022 får hun bukser på.

Foto: Unsplash/Adrián Valverde

Sesilie Christophersen


7 februar, 2022Minnie Mouse får en ny buksedragt. Hun skal nemlig være et eksempel på den moderne kvinde. Men ikke alle er glade for den nye dragt.

Minnie Mouse optrådte for første gang i 1928, som Mickey Mouses kæreste. Hendes normale tøj består af en rød kjole med hvide pletter, en rød sløjfe i håret og høje hæle.

Sådan har hun set ud i snart 100 år, men nu vil Disney gøre hendes tøj mere moderne. I hvert fald for en stund. I forbindelse med kvindernes kampdag den 8. marts 2022, kommer Minnie Mouse til at bære en buksedragt i Disneyland i Paris. Det skriver flere internationale medier blandt andet Miami Herald.

Disneyland Paris har nemlig 30 års jubilæum i år, og Minnie Mouse vil bære den nye buksedragt i hele marts måned i parken.

Det er designeren Stella McCartney, som har designet den nye buksedragt. Hun har mange års erfaring som designer med stor succes og er desuden datter af Paul McCartney, som var medlem af den engelske gruppe The Beatles.

Hun fortæller, at hun har glædet sig til at designe den nye buksedragt til Minnie Mouse.

“Jeg er vildt begejstret for arbejde med den eneste ene, den ikoniske Minnie Mouse. Denne nye version af hendes signatur polkaprikker, gør hende til et symbol for fremskridt for en ny generation. Hun vil bære det til ære for kvindernes kampdag i hele marts. Jeg glæder mig til, at I ser dette nye look i Disneyland i Paris”. Sådan siger hun i et interview med D23, som er Disneys officielle fanklub.

På billedet nedeunder kan du se Minnie Mouses nye buksedragt.

Delte meninger

På de sociale medier er holdningerne til den nye buksedragt meget delte. Nogle mener, at Disney ikke er moderne nok, og at hele koncernen godt kunne bruge en make-over. Andre mener, at Minnie Mouse bare skal beholde sine gamle kjole på, og at Disney laver for meget om.

Roald Bergmann er stifter og formand for Danske Disney-entusiaster, og han er på det første hold. Han så gerne, at Disney var mere moderne og turde give Minnie Mouse en rigtig make-over, som kunne bruges i både film og tv-serier.

“Det kunne have været et modigt forsøg, men det er kun et mikroskopisk hjørne af Disney-imperiet, hvor de tør, give hende den dragt på. Vi kommer ikke til at se kostumet på tegnefilm eller logoet,” siger han til TV2.

Han forklarer, at Disney er meget overforsigtige med at lave alt for meget om. Det er, fordi de prøver at ramme et meget bredt publikum. Disney er simpelthen ikke dem, der går forrest i udviklingen.

Læs også: Flere er sure på Disney for at filme Mulan-film i område i Kina: Hvorfor er de sure?