Online

Masse-morderes favorit-forum er tilbage på nettet: 8chan har fået et nyt navn

Hele tre mænd, som er sigtet for at dræbe uskyldige mennesker, har angiveligt delt deres holdninger på 8chan.

Foto: Soumil Kumar/Pexels

Freya Ea Bjørnlund


6 november, 2019Det kontroversielle online-forum 8chan blev lukket. Men nu er det vendt tilbage med et nyt navn.

Den 3. august gik en mand med en riffel ind i et super-marked i El Paso, Texas i USA. Han skød på alle omkring sig. Og han dræbte 22 mennesker og sårede 24.

Kort før angrebet var manden online på forummet 8chan, fortæller politiet. Her delte han angiveligt et dokument med sine egne holdninger – et manifest. Det var fyldt med hade-fulde meninger om immigranter og den “latin-amerikanske invasion af Texas”, som han kaldte det.

Efter skyderiet i El Paso blev 8chan lukket. Men nu er forummet dukket op igen med et nyt navn, skriver DR. Nu hedder det 8kun.

Ekstreme holdninger

8chan var et forum på nettet, hvor brugere kunne diskutere næsten alt, hvad de havde lyst til – og være anonyme. Det var opbygget ligesom det lignende forum 4chan, hvor der dog er flere regler for, hvad brugerne må skrive.

8chan blev kendt som et sted, hvor der blev delt racistiske, sexistiske og ekstreme holdninger. Og gernings-mændene bag hele tre forskellige blodige angreb har angiveligt delt deres tanker på 8chan, skriver The Guardian.

Der er manden, som er sigtet for angrebet i El Paso. Så er der manden, som er sigtet for at skyde om sig i en synagoge i Californien og dræbe én person. Og så er der manden, som er sigtet for at skyde og dræbe 51 mennesker i en moské i New Zealand.

Alle angrebene skete inden for seks måneder. Og ifølge politiet har alle de sigtede en forbindelse til 8chan.

Ejeren af 8chan – og nu 8kun – hedder Jim Watkins. Og han er glad for, at 8kun allerede har mange besøg, siger han i YouTube-videoen herunder:

“Selvom jeg forventer tilbage-slag og angreb, så er vi næsten allerede nået det punkt, hvor ingen mand, virksomhed eller myndighed kan kvæle os.”