Kultur

Ligner ren sci-fi: Dansk kort-film viser menneske-tomt København under corona

YouTube-filmen med det tomme København er set flere end 180.000 gange.

Foto: Nikolaj Trane Karstenberg og Christian Heldbo Wienberg.

Freya Ea Bjørnlund


11 juni, 2020Du har med garanti aldrig set Danmarks hovedstad, som den ser ud i den nye danske kortfilm The Last Person in Copenhagen.

Hvad ville du gøre, hvis du var mutters alene i en helt tom storby? Du kunne gå i panik. Eller også kunne du bruge broer, lys-kryds og national-banken som din personlige lege-plads.

Hovedpersonen i en nye dansk kortfilm vælger mulighed nummer to.

The Last Person in Copenhagen – COVIDHAGEN handler, som titlen antyder, om den sidste person i et helt tomt København. Ingen mennesker på fortovene.

Ingen biler på gaderne. Ingen cykler. Ingen fly. Ingenting.

Filmen er kun fire minutter lang, men den er fyldt af billeder, som du med garanti aldrig har set før. De er optaget under corona-krisen, da hele samfundet var lukket ned.

Og det er ærligt talt ikke til at tro sine egne øjne, når man ser en ung fyr valse ned ad midter-linjen på H.C. Andersens Boulevard – den største gade gennem centrum af København.

Få computer-effekter

Filmen er lavet af Nikolaj Trane Karstenberg og Christian Heldbo Wienberg. Allerede den 12. marts – dagen efter hele landet lukkede ned – gik de to ud på gaderne i København og begyndte at optage, oplyser de på YouTube.

Christian Heldbo Wienberg, som er kendt fra filmen Tempelriddernes skat, spiller den eneste person, som stadig går rundt i hovedstaden. Det gør han til tonerne af den muntre sang Sunshine Reggae af den danske duo Laid Back.

Der er blevet brugt få computer-effekter til at fjerne enkelte mennesker og biler i baggrunden af billederne. Men langt det meste af filmen er optaget, præcis som byen så ud under corona-lockdown.

En film om en helt menneske-tom hovedstad kunne hurtigt blive uhyggelig. Men i stedet er stemning netop helt ”laid back”. Christian Heldbo Wienberg bruger chancen til at spille golf på Kongens Nytorv og forvandle siden af Nationalbanken til sin egen biograf.

The Last Person in Copenhagen – COVIDHAGEN er indtil videre blevet set over 180.000 gange på YouTube.

Du kan selv se de vilde billeder her: