Politik

Lærere må ikke samle de ældste elever i mindre grupper

Det er forbudt for lærere at mødes til en omgang rund-bold eller en gå-tur med de ældste elever.

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Julius Christiansen Tromholt


29 april, 2020Det er forbudt at samle de ældste elever i mindre grupper i skoletiden – heller ikke uden for skolens område. Det siger politikere fra regeringen.

Elever fra 6.-10. klasse må stadig ikke komme tilbage i skole.

Mange af eleverne savner vennerne og skolen. Det er nemlig ikke fedt, at være fanget derhjemme.

Derfor har flere lærere samlet de ældste elever i små grupper. Enten på eller uden for skolen. For eksempel til en lille gå-tur.

Men det må de ikke. Det er nemlig forbudt. Det siger de politikere, som bestemmer over skole-området. Det er børne- og undervisningsministeriet, som har bestemt det. Det skriver DR.

Heller ikke selvom de er i grupper på færre end 10 personer, og holder en afstand på to meter til hinanden. Sådan som corona-reglerne siger, at man skal.

Eleverne må ellers gerne samles under 10 personer med god afstand efter skole.

Elever føler sig glemt, og er utrygge

For mange elever er det hårdt at være væk fra sine venner og skolen. En undersøgelse viser, at 92 procent af eleverne ikke er tilfredse med deres daglig-dag. 18 procent af eleverne er ensomme. Læs mere om det her.

Det er derfor vigtigt, at man snart finder en løsning for eleverne. Det siger Thea Enevoldsen, som er formand for Danske Skoleeelver, til TV2.

”Mange elever føler sig glemt og utrygge lige nu. De har ondt i maven ved tanken om, at de ikke kommer i skole igen inden sommerferien,” siger hun.

Hun fortæller også, at mange elever ikke føler, at de får en ordentlig undervisning under corona-krisen.

Der mangler plads og lærere

Et af problemerne med at sende de ældste elever tilbage i skolen er, at der mangler både plads og lærere på skolen.

Eleverne fra 0.-5. klasse blev sendt tilbage i skole den 15. april. Men de skal stadig holde afstand på to meter. Derfor er de blevet delt op i mindre hold og spredt ud over flere klasse-lokaler.

Der skal også være lærere til alle hold – derfor er mange af de lærere, som normalt underviser de store elever, blevet bedt om at hjælpe.

Derfor er der hverken plads eller undervisere nok til de ældste elever.

Men det arbejder skolerne på at løse. Så er de i hvert fald klar, hvis regeringen vælger at sende de ældste elever tilbage i skole. Blandt andet har flere vikarer tilbudt at hjælpe, ligesom biblioteker og sportshaller kan bruges til eleverne. Læs mere om det her.

Om de ældste skal tilbage i skole før sommerferien finder vi ud af efter 10. maj. Her vil regeringen fortælle hvilke områder af Danmark, som skal åbnes igen.

LÆS OGSÅ: Overblik: Danmark nægter corona-hjælp til firmaer i skattely – men hvad betyder det?