Identitet

Kritik af Sex and the City: Alle var rige og hvide

New York City. Her foregår serien Sex and the City, hvor seriens fire hovedpersoner alle er hvide kvinder med penge på kontoen og dyre designer-sko.

Foto: Nout Gons/ Pexels

Marie Byriel-Thygesen


11 september, 2020Cynthia Nixon, som spillede Miranda i 'Sex and the City' mener, at serien manglede forskellighed.

Du har helt sikkert set eller hørt om serien Sex and the City. Det er en serie, hvor man følger fire pigers liv i New York. Det er Carrie, Miranda, Samantha og Charlotte.

Hvis du har set HBO-serien, har du helt sikkert tænkt over, at de alle er meget heldige. De har penge på kontoen, et godt job og en masse designer-tøj og sko.

Den amerikanske serie har været et ikon for mange unge piger, der måske ville være ligesom dem. Men det er langt fra alle, der kan identificere sig med de fire piger i Sex and the City.

Det kunne for eksempel være svært, hvis du har en anden hudfarve end hvid. Det burde have været anderledes, mener Cynthia Nixon, som spillede Miranda i serien.

Kun hvide og rige

De fire piger i serien er alle hvide og rige. Og det burde have været anderledes. Det fortæller skuespilleren Cynthia Nixon i et interview med magasinet Grazia. Hun spillede advokaten Miranda i den amerikanske serie.

Hvis serien blev lavet i dag, ville hun have ændret karaktererne. Hun synes, at de fire hvide kvinder i serien gav et indtryk af new yorkere, som ikke passer. Rige og hvide med masser af succes.

Faktisk var det kun Mirandas ægtemand Steve, som var en realistisk karakter. Han er den eneste karakter, der ikke væltede sig i penge.

Men det er ikke kun penge og status, skuespilleren synes er et problem. Hun ville gerne have haft mere diversitet i karakterernes racer:

“Jeg var altid ked af, hvor lidt diversitet der var i serien. Især hvad race angår, men også det at serien viste en så vanvittigt velhavende del af New York,” siger hun ifølge DR.

Ikke første gang, at serie fortryder

Det er ikke første gang, at nogle ønsker, at en populær serie var anderledes.

Marta Kauffman, som lavede Friends, ville nemlig også have lavet serien anderledes, hvis hun kunne. Det fortalte hun under en debat på tv-festivalen ATX. Det skriver mediet BBC.

“Jeg ville ønske, at jeg vidste, hvad jeg ved i dag, da jeg skrev showet. Undskyld. Jeg ville have taget nogle meget anderledes beslutninger, hvis jeg havde vidst, hvad jeg ved i dag,” siger hun.

Hun fortryder, at serien ikke havde flere forskellige typer med i serien. Det kunne for eksempel være sorte eller homo-seksuelle.

Debatten om Friends startede på grund af demonstrationer i USA og flere andre lande, som handler om den måde, som sorte bliver behandlet på. Læs mere om det her.

LÆS OGSÅ: Kvinden bag serien Friends siger undskyld: Skulle have lavet serien anderledes