Politik
Kommunen betaler: Unge bliver kørt gratis i skole
To kommuner oplever stor succes med at køre elever til og fra skole. På den måde undgår de, at elever som bor langt væk dropper ud.
Hvis du bor langt ude på landet, har du højst sandsynligt meget langt i skole. Det betyder for mange unge, at de kan have helt op til halvanden time i skole med offentlig transport. Men det har to kommuner nu besluttet at gøre noget ved.
De oplever nemlig, at mange af de unge dropper ud af skolen, fordi transporten bliver alt bøvlet for dem. Samtidig er det er dyrt for kommunen, hvis de unge dropper ud. De unge ender nemlig ofte på kontanthjælp eller i et forløb i kommunen.
Derfor har man både i Vordingborg Kommune og Guldborgssund Kommune besluttet at køre elever, der bor meget langt væk fra deres ungdomsuddannelse, til og fra skole. Ordningen hedder studieflex og startede op som et forsøg med støtte fra Trafikstyrelsen. Det skriver DR.
Men ordningen har været så stor en succes, at man nu har besluttet at gøre det permanent og udvide det til 10. klasse. Det fortæller formanden for Klima- og Teknikudvalget i Vordingborg Kommune, Anders Andersen.
“Vi ønsker, at flere af vores unge mennesker får sig en uddannelse, og jo flere barrierer, vi kan fjerne, desto bedre. Vi betragter det som en investering for vores unge mennesker og for vores samfund,” siger han.
Pengene bliver tjent hjem
Det koster kommunerne omkring en million kroner om året at køre eleverne frem og tilbage til deres skole, men pengene bliver tjent ind igen. Udgiften er nemlig den samme, hvis bare én elev dropper ud af skolen og skal på kontanthjælp.
Derfor er Vordingborg Kommunes borgmester Michael Smed også meget tilfreds med ordningen.
“Man kan diskutere, om det er kommunens opgave. Men det er en udfordring, vi har i vores store kommune med store landområder, at vi gerne vil have, at der bor mennesker i hele kommunen samtidig med, at vi gerne vil have, at de unge mennesker tager en uddannelse og kan komme videre i livet med arbejde og lønindkomst,” siger han til TV 2 Øst.
LÆS OGSÅ: Ny undersøgelse: Mange unge oplever ubehagelige ting på internettet