Online

Instagram vil skjule likes i USA – skal skabe mindre pres

Er jagten på Instagram-likes snart slut? Nyt tiltag i USA skjuler likes for alle andre end afsenderen på Instagram.

Foto: Pexels

Julius Christiansen Tromholt


12 november, 2019Som et forsøg vil Instagram skjule antallet af likes på opslag i USA. Mange bliver nemlig negativt påvirkede, hvis de ikke får likes nok.

”Det her billede kommer helt sikkert til at få mere end 100 likes.”

Du kender helt sikkert typen. Ham eller hende der konstant lige skal tjekke, hvor mange likes deres Instagram-opslag har fået.

Jagten på likes på Instagram betyder meget for mange. Men måske er jagten snart slut. Instagram i USA vil nemlig fra næste uge skjule likes på opslag fra udvalgte brugere, skriver Fyens Stiftstidende.

Man vil stadig kunne se antallet af likes på sine egne opslag, mens alle andre i stedet for antal likes, vil se ét navn og teksten ”og andre” – hvis der altså er mere end to likes.

Skal skabe mindre pres

Det nye tiltag skal være med til at lette presset på alle dem, som føler sig upopulære, hvis deres opslag ikke får alle de likes, som de håbede på.

Det siger den amerikanske direktør hos Instagram, Adam Mosseri, til en teknologikonference, ifølge det amerikanske medie Wired.

”Idéen er at skabe mindre pres hos brugerne på Instagram og formindske konkurrencen”, siger Mosser.

Flere forskere i sociale medier peger også på, at mange laver opslag kun for at få mange likes og kommentarer – og det er ikke godt. Det gør nemlig, at der er ting, som folk ikke tør at skrive, hvilket vil fjerne muligheden for gode diskussioner, skriver Fyens Stifstidende.

Kim Kardashian er vild med idéen

Flere kendte amerikanske brugere, har været ude og rose idéen. Blandt andre reality-stjernen Kim Kardashian som selv har flere end 150 millioner følgere, og som typisk får over en million likes på et opslag.

”Jeg kender folk, som er besat af kommentarer, og det mener jeg er meget usundt”

”Når det handler om mental sundhed, mener jeg, at det at fjerne likes og fjerne det aspekt fra Instagram ville være meget gavnligt for folk,” siger hun ifølge B.T.

Instagram, som er ejet af Facebook, har tidligere prøvet forsøget i Australien, New Zealand, Japan, Canada, Italien, Irland og Brasilien. Er det Danmarks tur næste gang?