Online

Instagram lukker kendt dansk influencers konto: Hun bringer falske oplysninger

Saszeline Dreyer har tidligere været sanger, model og tv-vært.

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix.

Julius Christiansen Tromholt


16 september, 2020Den kendte influencer Saszeline Dreyer har fået lukket sin Instagram-konto, fordi hun deler falske oplysninger om corona-virusset.

I 1990’erne var Saszeline Dreyer kendt som en del af pop-gruppen S.O.A.P, som blandt andet stod bag hittet ’This Is How We Party.’

På det seneste har hun fyldt meget i medierne. Men det er ikke på grund af hendes sang.

Den 38-årige influencer har nemlig delt en masse indhold om corona-virusset til sine over 90.000 følgere.

Instagram har flere gange slettet hendes opslag, fordi de mener, at de indeholder falske oplysninger. Men Saszeline bliver ved med at lægge opslag op på Instagram.

Så nu har Instagram valgt at lukke hendes konto. Hun har også fået lukket sin Facebook-konto i 24 timer. Det skriver TV2.

Hvad lægger hun op?

Meget af det hun deler, kan bedst beskrives som det, der kaldes for konspirations-teorier. Altså teorier om mystiske, skjulte sammensværgelser, som der ikke findes nogen beviser for.

Hun deler tanker om, at vacciner mod corona kan være farlige – når de først er færdige. Hun har delt en teori om, at virusset er blevet udbredt af en hemmelig gruppe af kendisser. Og en teori om, at ejeren af Microsoft, Bill Gates, vil lave en vaccine, som indeholder en mikrochip. Ifølge teorien vil han sprøjte mikrochippen ind i verdens befolkning for at kunne kontrollere os.

Der findes ingen beviser for nogen af teorierne. Alligevel deler hun dem med sine 91.300 følgere.

Hun har også opfordret sine følgere til ikke at bære mund-bind i bussen – som man ellers skal.

Hvad siger Saszeline?

Hun fortæller til radio-programmet P1 Shitstorm, at hun er sikker på, at hun fortæller sandheden.

”Jeg delte en masse på mine SoMe-kanaler: Der var noget kontroversielt. Der var noget, der gik imod strømmen. Der var også konspirationer; ja, det var der,” siger hun.

Efter at hendes Instagram-konto er blevet lukket, skriver hun på Facebook:

”Det betyder vel, at min stemme i debatten har været for voldsom, og at det har skabt for mange ringe i vandet.”

Hvad siger Instagram?

Instagram fortæller, at der selvfølgelig skal være plads til at sige sin mening og være kritisk på Instagram. Men når det kan gå ud over folks sundhed, så bryder de ind. Det fortæller Camilla Nordsted, som er kommunikationschef for Facebook og Instagram i Norden, til DR.

”Vi har en klar politik om, at hvis man spreder indhold, hvor der er en reel risiko – for eksempel en risiko for at øge smitte-spredningen – så fjerner vi det,” siger hun.

Hun forklarer, at de arbejder sammen med 70 organisationer, som hjælper med at sidde og tjekke om opslag bringer falske oplysninger.

Da Saszeline blev ved med at bringe falske oplysninger, besluttede Instagram at lukke hendes konto.

Den kan blive åbnet igen, hvis hun stopper med at overskride reglerne.

LÆS OGSÅ: Kendt influencer deler konspirations-teorier: Skal man tro på hende?