Politik

Hvor mange må vi mødes? Statsminister Mette Frederiksen overvejer at stramme reglerne

Danmarks statsminister, Mette Frederiksen, holder mange pressemøder om corona-virus for tiden.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Julius Christiansen Tromholt


16 marts, 2020For at bekæmpe corona-virusset bad statsministeren i sidste uge danskerne om ikke at samles for mange mennesker. Men det er ikke alle, som har forstået det. Derfor overvejer hun nu at stramme reglerne.

Lad være med at gå på diskotek, bar eller restaurant. Lad være med at være sammen for mange mennesker.

Sådan bad statsminister Mette Frederiksen danskerne om i sidste uge. Når man er mange mennesker samlet, så er risikoen nemlig større for at blive smittet med corona-virus. Men det er ikke alle, der har forstået det.

Flere medier har beskrevet, hvordan mange barer og restauranter stadig er fyldt med mennesker. Det skriver Berlingske.

Nu overvejer statsministeren at stramme reglerne for at holde danskerne på afstand af hinanden.

Hvad vil statsministeren gøre?

I sidste uge anbefalede statsministeren, at man ikke skulle være samlet flere end 100 mennesker det samme sted. Hun anbefalede også alle diskoteker, barer og restauranter at lukke. Men nu overvejer hun, at stramme reglerne.

”Vi har noteret os, at en række lande indfører restriktioner i forhold til måden, man mødes på. Det gælder for eksempel i Østrig, og vi ser noget tilsvarende i Frankrig, hvor der mig bekendt er et loft over antallet af personer, der må samles, på fem personer. Jeg vil ikke afvise, at vi vil komme med yderligere anbefalinger eller indgreb på området,” sagde hun på et pressemøde søndag.

Det kan altså være, at vi snart ikke må samles flere end fem personer.

Faktisk ville det være bedst slet ikke at mødes med andre mennesker. Det siger Allan Randrup Thomsen, der er professor i virologi til Berlingske.

Han siger, at hvis man endelig skal mødes, så er det vigtigt at holde afstand til de andre. Man skal helst være tre meter væk. Corona-virus kan nemlig spredes cirka halvanden meter ved et nys eller hoste.

Så ikke noget med håndtryk, kram eller kys. Og helst ikke flere end fem personer.