Online

Her er de e-sports-hold, som tjente mest sidste år

Sedlerne på billedet burde nok have lidt flere nuller på. Der er nemlig rigtig mange penge i at være e-sports-stjerne.

Foto: Pexels

Julius Tromholt-Richter

Warning: Undefined array key 1 in /customers/b/f/e/seismo.dk/httpd.www/wp-content/themes/enfold/single.php on line 127


6 februar, 2020Da 2019 sluttede, var det tid til at gøre status over sæsonen. Seismo har her samlet de tre e-sport-hold, som tjente flest penge i 2019.

Der kan være gode penge i at spille computer. Rigtig gode penge. Men så skal du også være blandt de bedste spillere i verden. Og spille for et af de bedste hold.

Mange e-sports-turneringer spilles nemlig i hold. Vi har lavet en liste over de hold, som har tjent flest penge i 2019. Så kan du også lige se, hvilket hold du skal spille for i fremtiden.

Det er hjemmesiden Esportsearnings, som laver liste over, hvor meget hold og spillere tjener i e-sport.

Ikke plads til danske Astralis

Det danske Counter-Strike hold Astralis havde et rigtig godt år. Med sejre i flere turneringer er danskerne lige nu verdens bedste Counter-Strike hold.

De fik i 2019 skrabet 1 million dollars sammen i præmie-penge. Det svarer til cirka 6,78 millioner kroner. Men det er slet ikke nok til at komme på top 3.

Det siger lidt om, hvor mange penge der er i e-sport. De mange timer foran skærmen kan altså godt betale sig.

3. pladsen

Hold: Lazarus Esports.
Spil: Fortnite.
Præmiepenge i 2019: 27,6 millioner kroner.

Det canadiske Fortnite-hold tjente især mange penge til VM i Fortnite i juli måned.

Selvom holdet ikke vandt nogle af turneringerne, så fik de en 2. plads i duo-turneringen (hvor man spiller to sammen) og en 4. plads i solo-turneringen (hvor man spiller alene). Det skaffede holdet 3 millioner dollars eller 20,3 millioner kroner. Sammenlagt med de andre turneringer de har vundet i år, så er det nok til en 3. plads på vores liste.

Se højdepunkter fra deres VM her:

2. pladsen

Hold: Team Liquid.
Spil: Dota 2.
Præmiepenge i 2019: 61 millioner kroner.

Det hollandske hold Team Liquid blev nummer to til VM i Dota 2 i 2019. Den præstation gav holdet 4 millioner dollars eller 27 millioner danske kroner. Sammenlagt med de andre turneringer de har vundet, så bliver det til en flot 2. plads.

Se højdepunkter fra finalen her:

1. pladsen

Hold: OG.
Spil: Dota 2.
Præmiepenge i 2019: 101 millioner kroner.

Wow. Imponerende 100 millioner kroner har europæiske OG skrabet sammen i 2019. De vandt VM i Dota 2 over Team Liquid, som er nummer to på denne liste. Der er bare ekstremt mange penge i Dota 2.

OG er i øvrigt anført af danske Johan ’N0tail’ Sundstein, som er den rigeste e-sports-stjerne i verden. Sejt gået af danske N0tail.

Se højdepunkter fra finalen her:
Fatal error: Uncaught JSMin_UnterminatedStringException: JSMin: Unterminated String at byte 138: " in /customers/b/f/e/seismo.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wp-super-minify/includes/min/lib/JSMin.php:209 Stack trace: #0 /customers/b/f/e/seismo.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wp-super-minify/includes/min/lib/JSMin.php(150): JSMin->action(1) #1 /customers/b/f/e/seismo.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wp-super-minify/includes/min/lib/JSMin.php(84): JSMin->min() #2 /customers/b/f/e/seismo.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wp-super-minify/includes/min/lib/Minify/HTML.php(236): JSMin::minify('\n\tvar overskrif...') #3 [internal function]: Minify_HTML->_removeScriptCB(Array) #4 /customers/b/f/e/seismo.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wp-super-minify/includes/min/lib/Minify/HTML.php(103): preg_replace_callback('/(\\s*)...') #5 /customers/b/f/e/seismo.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wp-super-minify/includes/min/lib/Minify/HTML.php(45): Minify_HTML->process() #6 /customers/b/f/e/seismo.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wp-super-minify/wp-super-minify.php(196): Minify_HTML::minify('...', Array) #7 [internal function]: wpsmy_minify_html('...', 9) #8 /customers/b/f/e/seismo.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php(5279): ob_end_flush() #9 /customers/b/f/e/seismo.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-hook.php(308): wp_ob_end_flush_all('') #10 /customers/b/f/e/seismo.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-hook.php(332): WP_Hook->apply_filters('', Array) #11 /customers/b/f/e/seismo.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #12 /customers/b/f/e/seismo.dk/httpd.www/wp-includes/load.php(1124): do_action('shutdown') #13 [internal function]: shutdown_action_hook() #14 {main} thrown in /customers/b/f/e/seismo.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wp-super-minify/includes/min/lib/JSMin.php on line 209