Videnskab

Greta Thunberg vil ikke flyve, fordi det skader klimaet – nu får hun et helt særligt lift af kendte YouTubere

Svenske Greta Thunberg er 16 år. Hun har gjort det til sin mission at råbe verdens ledere op for at få dem til at bremse klima-forandringerne.

Foto: Nicholas Kamm/AFP/Ritzau Scanpix

Freya Ea Bjørnlund


13 november, 2019Greta Thunberg skal til et vigtigt klima-topmøde, men for at passe på klimaet nægter hun at flyve. Nu har hun fået et lift i en båd, som sejles af et par populære YouTubere.

Når du flyver på sommerferie, så går det ud over klimaet. Fly udleder langt mere CO2 end biler og tog. Prøv Politikens beregner for at se, hvor meget CO2 en flyrejse til forskellige lande udleder – og hvor meget længere du kan komme med bil og tog for den samme mængde CO2.

Den 16-årige klima-aktivist Greta Thunberg ved godt, at flyrejser er skidt for klimaet. Så hun har lovet slet ikke at flyve.

Men hun vil også gerne til det vigtige klima-topmøde COP25 i december. Det bliver holdt i Madrid, hovedstaden i Spanien. Men lige nu er Greta Thunberg i USA. Så hvordan kommer hun over Atlanterhavet uden at flyve?

Nu har hun fået et klima-venligt lift. Hun skal sejle med båden La Vagabonde, hvor kaptajnerne er de kendte australske YouTubere Riley Whitelum og Elayna Carausu, som har over en million følgere på YouTube. Det skriver DR.

Sejler mod Europa

Greta Thunberg siger tak for tilbuddet om sejlturen på Twitter.

“Så glad for, at jeg forhåbentlig når COP25 i Madrid. Jeg er blevet tilbudt et lift fra Virginia på den 48 fod lange katamaran (som er en særlig bådtype),” skriver hun.

“Vi sejler mod Europa i morgen!”

Greta Thunbergs far Svante Thunberg skal også sejle med sin datter til Spanien.

Hvis du vil vide, hvor meget CO2 din seneste flyvetur faktisk udledte, så kan du måle det her.