Kultur

Frozen 2 smadrer rekord: Aldrig har en tegnefilm solgt så meget

I Frozen 2 må prinsesse Elsa beskytte sit kongeringe mod en mystisk kraft – hun får selvfølgelig hjælp af sin søster Anna og hendes kæreste Kristoff.

Foto: Disney

Freya Ea Bjørnlund


26 november, 2019Frozen 2 tjente 2,3 milliarder kroner i sin første weekend i biograferne. Dermed har Disney slået sin egen rekord.

Hånden op, hvis du heller ikke kunne stoppe din mund i at bryde ud i “Let it gooooooo!” hvert 10. minut i 2013. Nu skal vi snart til det igen.

Frozen 2 lander i de danske biografer den 25. december. Men toeren til Disneys mega-hit kom allerede ud i USA og flere andre lande i weekenden.

Og den har klaret sig godt. Rigtig godt endda. Faktisk har en animationsfilm aldrig solgt så godt i åbnings-weekenden nogensinde.

Ifølge det amerikanske medie Cnet tjente filmen hele 350 millioner dollar i weekenden. Det svarer til 2,3 milliarder kroner. Alligevel en del.

Dermed har Frozen 2 slået Disneys egen rekord fra den nye version af Løvernes konge. Den tjente 1,6 milliarder kroner i åbningsweekenden, da den kom ud i juli.

Elsa vender tilbage – som superhelt?

Da Frozen kom ud i 2013, tjente den “kun” 110,6 millioner dollar i den første weekend. Senere er filmen dog blevet så ekstremt populær, at den har vokset sig til den med indbringende animationsfilm nogensinde. Samlet set har den indtjent 1,27 milliarder dollar, som svarer til 8,62 milliarder kroner.

Men mon toeren kan slå etteren?

I Frozen 2 vender de to prinsesse-søstre Elsa og Anna tilbage. Og Elsa prøver at bliver klogere på, hvorfor hun har magiske kræfter, som kan styre vand og is. Og denne gang får hun brug for dem, da hun må beskytte sin kongerige mod en mystisk kraft som en anden superhelt.

Du kan godt begynde at varme stemmen op nu. Disney-ørehængerne er på vej.