Kultur

Fries Before Guys: Populær podcast bliver til brevkasse

Den kendte podcast "Fries Before Guys" bliver nu til en brevkasse, hvor lytterne kan stille spørgsmål.

Foto: Lasse Ribergård/PR

Sesilie Christophersen


15 juni, 2021Fries Before Guys bliver til Fries Up Your Life. En podcast-serie, som udelukkende handler om lytternes problemer.

Podcasten Fries Before Guys har siden 2016 været en af de mest populære podcasts i Danmark. Den tager emner op, som for mange kan være et tabu at tale om.

Det kan være emner som onani, ens barndom, selvmord eller kærestesorger. Bag podcasten står to unge kvinder. Det er Nanna Elizabeth Hovgaard på 29 år og Josephine Kuhn på 27 år. Begge fra Aalborg.

I 2017 sagde Josephine Kuhn sådan her om podcasten til Alt for Damerne:

“Man kan hurtigt føle sig så ensom i dag. De ting man går igennem – uanset om det er spiseforstyrrelse, psykisk sygdom, dårlige kæresteforhold eller dødsfald – oplever vi meget alene, men derfor kan vi jo godt være sammen om at sætte ord på følelserne og få noget af det fællesskab. Vi konsumerer selv mange overfladiske ting på de sociale medier. Vi har brug for det filterløse og den virkelige virkelighed.”

Ny podcast sætter fokus på lytternes problemer

De to veninder har delt deres privatliv og venskab med lyttere fra hele Danmark i fem år og mange lyttere føler et tæt bånd med de to podcast-værter. Derfor modtager de også mange mails fra lyttere, som selv deler ud af deres liv og stiller spørgsmål til dem.

Og det er der kommet en ny podcast-ide ud af. De to podcast-værter har netop lanceret podcasten Fries Up Your Life på podcast-tjenesten Podimo, hvor det udelukkende handler om de mange lyttere og deres input. Det skriver DR.

De to værter sammenligner det lidt med det populære radioprogram Mads og Monopolet eller Sara og Monopolet, som det hedder i dag på DR. Men der er stadig stor forskel. De vil nemlig tage alle mulige emner op – ikke kun dilemmaer.

“Det forhold, vi har opbygget til vores lyttere, er ret unikt og personligt. Og det vil vi gerne gå i dybden med, for folk har tit enormt relevante spørgsmål, der relaterer sig til deres eget liv, men som vi ikke altid har tid til at svare på i Fries Before Guys“, siger 27-årige Josephine Kuhn til DR.

De to podcast-værter råder nu du bod på den manglende tid ved at dedikere en helt podcast-serie til deres lyttere.

Læs også: Dronningen laver en podcast – skal du høre den?