Politik

Forslag vil begrænse unges adgang til sociale medier

Borgerforslaget har fået mere end 50.000 underskrifter.

Foto: dole777/Unsplash

Helena Fuur Hansen


29 maj, 2023Et borgerforslag vil begrænse sociale medier for unge under 16 år. Forslaget har fået nok underskrifter til, at det skal diskuteres i Folketinget.

De fleste unge bruger flittigt sociale medier såsom Instagram, TikTok og Snapchat. Og de fleste begynder måske også i en alder, hvor de egentligt ikke er gamle nok til at bruge platformene.

Det vil et nyt borgerforslag gerne lave om på. Og faktisk har forslaget opnået så mange underskrifter, at det nu skal behandles i Folketinget. Sådan skriver TV 2.

Hvad indeholder borgerforslaget?

Et borgerforslag om at begrænse sociale medier for børn og unge under 16 år har fået så mange underskrifter, at det skal tages op i Folketinget.

Alle borgere over 18 år, som mener, at noget i samfundet eller en lov skal ændres, kan oprette et borgerforslag. Hvis folk er enige med dig, så kan de gå ind og stemme på dit forslag via hjemmesiden borgerforslag.

Hvis et forslag får over 50.000 stemmer, så skal politikerne i Folketinget tage det op og diskutere det. Det har været muligt siden 2018. Selvom et borgerforslag når hele vejen til Folketinget, så er det dog ikke sikkert, at det bliver vedtaget.

Borgerforslaget blev stillet den 28. marts, og hedder Stop tech-industriens kommercielle udnyttelse af danske børn & unge!

Forslaget indeholder i alt ni forskellige love, som er inspireret af andre landes lovgivning på området.

Borgerforslaget vil blandt andet gerne forbyde indsamling af data fra børn under 16 år. Derudover skal virksomhederne bag sociale medier blokere mindreåriges adgang til eksempelvis TikTok, Instagram og Snapchat – hvis ikke de har fået tilladelse fra deres forældre.

LÆS OGSÅ: Næstved Kommune tillader alkohol til sidste skoledag