Kultur

Flere lande vil ikke have turister

Flere europæiske lande har indført restriktioner mod turisme

Foto: Tom Podmore/Unsplash

Helena Fuur Hansen


3 april, 2023Flere europæiske lande har indført en række forskellige restriktioner, fordi de kæmper med for mange og for fulde turister.

Amsterdam, Venedig, Mallorca og Amalfikysten i Italien. Har du planer om at besøge et af de steder til sommer, så er du nok ikke alene. Det er nemlig nogle meget populære steder at holde ferie.

Derfor er der nu indført flere restriktioner, som du skal være opmærksom på.

Indbyggere i de forskellige områder er nemlig ikke særlig glade for turister, og de kæmper med dem på forskellige måder. Nogle oplever, at der kommer flere turister, end områderne kan rumme. Og andre steder er trætte af dem, som kommer udelukkende for at feste og drikke sig fulde.

Derfor har de indført flere forskellige restriktioner eller tiltag, som skal styre de besøgende. Det skriver Euro News.

Hvor kæmper de med for mange tursiter?

Et af de steder, der tiltrækker flere turister end det kan rumme, er Amalfikysten i Italien. En strækning på 35 kilometer langs kysten er plaget af timelange bilkøer i højsæsonen. Derfor har man indført regler for, hvem der må køre i området på hvilke dage.

Hvis nummerpladen på din bil slutter på et lige tal, kan du kun få adgang på datoer, der også er et lige tal. Og ender din nummerplade på et ulige tal, må du altså kun køre på vejen på ulige datoer. Kun busser, taxaer og beboere langs strækningen er fritaget, og kan køre på vejen alle dage.

En anden feriedestination i Italien, som er plaget af for mange turister, er Venedig. Byen, som nok er bedst kendt for sine mange kanaler, har omkring 50.000 indbyggere. Men i højsæsonen kan op mod 150.000 turister besøge byen – hver eneste dag. Mange af turisterne besøger kun byen i få timer, før de igen rejser videre. De er disse såkaldte endags-turister, som byen gerne vil komme til livs. Derfor skal de betale en turistskat på omkring 75 kroner, hvis de vil have adgang til byen.

Hvor kæmper de med fulde turister?

Ferieøen Mallorca, som er en del af Spanien, oplever problemer med fulde turister. Det er altså ikke antallet af turister, som plager dem, med derimod turisternes opførsel.

Populære destinationer i Europa

  • I 2018 besøgte 89 millioner mennesker Frankrig.
  • Sammen år havde Spanien næsten 83 millioner besøgende.
  • Det tredje mest besøgte land i Europa i 2018 var Italien med omkring 62 millioner turister.

Kilde: Schengen Visa Info

Derfor indførte det populære område Playa de Palma sidste år en dresscode. Området er fyldt med natklubber og restauranter, og her oplever man især problemer med fulde turister. Derfor må man ikke længere dukke op i hverken bar mave eller fodboldtrøjer.

På Mallorca har man også indført en lov, som forbyder en række tilbud på alkohol såsom happy hour eller fri bar. Loven gælder også på naboøen Ibiza.

Også Amsterdam har i årevis været plaget af fulde turister – især unge, britiske mænd. Det skriver DR. Derfor har byen lavet en kampagne, som netop er målrettet britiske mænd mellem 18-35 år. Kampagnen hedder Stay Away, og budskabet er altså klart – de britiske turister skal blive væk.

Kampagnen vil eksempelvis dukke op, hvis man søger på Amsterdam sammen med ordene billigt hotel eller polterabend.

Kritikere mener, at kampagnen er baseret på en stereotyp og er diskriminerende.

LÆS OGSÅ: Ny giftig edderkoppeart opdaget i Australien