Online

Facebook og Instagram gik ned: Her er forklaringen

Foto: Ritzau Scanpix

Peter Hermann


5 oktober, 2021Du kan igen bruge Facebook, Messenger og Instagram, men hvad skete der egentlig, da de tre sociale medier lukkede ned i går?

Har du også siddet og kigget tomt ud i luften siden i går klokken 17:30, fordi Facebook og Instagram ikke virkede?

Bare rolig. Nu er der gode nyheder, for dine sociale medier virker igen, og du kan genoptage din rejse gennem både Instagram og Facebook.

Det viser sig, at det var en intern fejl i Facebooks systemer, der skabte problemerne. Det skriver DR.

Facebook siger nu undskyld til sine mere end tre milliarder brugere verden over. De forklarer, at deres systemer brød ned, da de ville opdatere deres routere.

”Vores teknikerhold har fundet frem til, at konfigurationsændringer på routerne, der koordinerer netværkstrafikken, forårsagede problemer, der afbrød kommunikation”, skriver Facebook i et opslag.

Facebook måtte bruge Twitter

Da Facebook ikke selv havde nogle platforme at bruge, måtte de bruge Twitter, da der opstod problemer:

”Til det store fællesskab af mennesker og firmaer rundt om i verden, som er afhængige af os: Undskyld. Vi har arbejdet hårdt på at gendanne adgangen til vores apps og tjenester og kan med glæde meddele, at de kommer online nu, skrev Facebook omkring klokken 00.30.”

Også Mark Zucherberg, der er direktør i Facebook, måtte ud og undskylde.

“Facebook, Instagram, WhatsApp og Messenger er online igen. Undskyld forstyrrelsen i dag — jeg ved, hvor afhængig I er af vores services, så I kan være i kontakt med de mennesker, som I holder af”.


LÆS OGSÅ: 96-årig tiltalt for 11.000 drab, men flygtede fra retssag