Online

Facebook fjerner “falske venner”: Sletter milliarder af profiler

Facebook afslører, at falske profiler ofte bliver slettet få minutter efter, at de er blevet oprettet.

Foto: Pexels

Freya Ea Bjørnlund


14 november, 2019Facebook er gået i krig mod falske profiler og fake news. Derfor er 5,4 milliarder falske profiler blevet slettet.

Du har nok set dem. Profiler på Facebook, som kun har meget få venner. Ingen personlige oplysninger. Og måske kun ét foto – hvor man ikke kan se personens ansigt.

Sådan ser falske profiler ofte ud på Facebook. Men nogle gange kan de være sværere at spotte. Og så er det nemt at blive narret.

Nu er Facebook gået til kamp mod fake news og falske profiler. Faktisk har virksomheden slettet hele 5,4 milliarder falske profiler i år. Det oplyser Facebook selv i en ny rapport, skriver Ekstra Bladet.

“Vi vurderer, at vi hver dag forhindrer millioner af forsøg på at oprette falske profiler,” står der i rapporten.

Går især efter profiler med politisk budskab

Der ligger rigtig mange falske profiler på Facebook. Tidligere i år var hele fem procent af Facebooks brugere falske, vurderer virksomheden selv.

Men Facebooks systemer er blevet bedre til at finde snyde-profilerne, står der i rapporten. Ofte bliver de falske profiler slettet få minutter efter, at de er blevet oprettet.

Facebook går især efter at fjerne falske brugere, som deler forkerte eller vild-ledende oplysninger, altså fake news. Og de slår ekstra hårdt ned på snyde-profiler, som kæmper for en særlig sag i samfundet, for eksempel et politisk parti.

I rapporten står der også, at Facebook har fjernet over 10 millioner opslag, som har overtrådt reglerne på det sociale medie. Det kan for eksempel være opslag med nøgne mennesker, misbrug af børn, selvmord eller salg af ulovlige varer.

Facebooks krig mod falske profiler kommer efter en stribe af skandaler for virksomheden. Den største var den såkaldte Cambridge Analytica-skandale, hvor data fra Facebook blev brugt til at påvirke afstemningen om Brexit i England og valget af Donald Trump som præsident i USA.

For nylig fik Facebook et nyt logo, som skulle pynte på virksomhedens imagehar du set det?