Identitet

Er du bange for corona-virusset? Her er nogen, du kan ringe og tale med

Tre psykologer sidder klar til at tale med dig om dine spørgsmål og bekymringer, hvis du ringer til den nye telefon-linje.

Foto: Pexels

Nanna Hein


13 marts, 2020En ny telefonlinje er klar til at hjælpe danske børn, unge og voksne med at snakke om corona-virusset.

En ukendt sygdom fra Kina, der spreder sig helt vildt hurtigt. Hvorfor er det farligt for nogle, men ikke for andre, og hvorfor er hele Danmark blevet lukket ned? Og hvor bange skal jeg egentlig være?

Hvis du også sidder med alle de her spørgsmål – så er du ikke den eneste. Derfor har Det Nationale Sorgcenters afdeling for børn og unge i sorg åbnet en telefon-linje, hvor du kan ringe og få svar på dine spørgsmål og snakke med nogen, hvis du er bange. Sådan skriver Politiken

Den nye telefonlinje

  • Du kan ringe til den fra i dag fredag. 
  • Telefonlinjen er åben fra kl. 9-16 alle ugens syv dage. 
  • Det er psykologer, der sidder klar til at snakke eller svare på spørgsmål. 
  • Telefon-nummeret er: 69 16 16 67

Kilde: sorgcenter.dk 

Det Nationale Sorgcenter arbejder normalt med børn og unge, der oftest har mistet nogen. Derfor har de meget erfaring i at snakke med børn og unge, som er kede af det, bange eller forvirrede. 

Den nye telefonlinje er både til børn, unge og voksne, som er bekymrede eller bange for det nye virus, der har lukket landet ned.

Når du ringer til telefonlinjen, sidder tre psykologer klar til at tale med folk, som har brug for det. Og hvis tre psykologer er for lidt, så kan der godt komme flere. Det fortæller Preben Engelbrekt, som er direktør hos Det Nationale Sorgcenter til Politiken. 

De seneste par måneder har Børnetelefonen oplevet rigtig mange henvendelser omkring corona-virus. Det har de netop, fordi mange børn og unge har været bekymrede for det ukendte virus. Derfor har Børnetelefonen sammen med Sundhedstyrelsen lavet en video om virusset, der svarer på nogle af de mange spørgsmål. Den kan du se lige herunder. 

Du kan ringe til Børnetelefonen på  35 55 55 59 eller gå ind på deres hjemmeside her

LÆS OGSÅ: Du har hørt om corona-virusset – men hvad er et virus egentlig?