Online

Det danske e-sport-hold Heroic tager sin største sejr nogensinde

ESL One Cologne bliver afholdt en gang om året i byen Köln i Tyskland.

Foto: Dries Augustyns/Pexels.

Julius Christiansen Tromholt


31 august, 2020Efter at have fået ny træner har det danske Counter-Strike hold Heroic haft stor succes. Nu vinder de stor turnering.

938.000 kroner.

Så mange penge vandt det danske Counter-Strike hold Heroic i går søndag. De tog nemlig sejren i turneringen ESL One Cologne, som det første danske hold nogensinde. Det skriver mediet Dust2.

I finalen slog de verdens nummer to, Vitality, med 3-0. Man spiller bedst ud af fem baner.

Den første bane Mirage blev vundet 16-7. Den næste var Inferno, som det danske hold også vandt 16-13. Den sidste bane var Nuke, hvor Heroic vandt 16-9.

Normalt bliver de store turneringer spillet foran et stort publikum. Men på grund af corona-virusset blev turneringen spillet online – hvor alle holdene sidder hver for sig.

Her kan du se højdepunkter fra kampen:

Ny træner har gjort en forskel

I slutningen af april fik Heroic en ny træner, som hedder Nicolai ’HUNDEN’ Petersen. Og siden er det kun gået fremad. Heroic er gået fra en 27. plads i verden til en 7. plads, med HUNDEN som træner. Det skriver mediet TV2 Sport.

”Jeg ved slet ikke, hvad der sker. En 3-0’er var drømmen, men vi troede ikke selv på det. Det er helt sikkert,” siger ‘HUNDEN’ til TV2 Sport efter kampen.

I 2020 er Heroic blevet Danmarks bedste Counter-Strike-hold. Den titel har ellers længe tilhørt holdet Astralis. Men de er røget ned på en 12. plads. Astralis var også med i turneringen, men de røg ud i kvartfinalen. Se rang-listen her.

Astralis har den seneste tid kæmpet med spillere, som bliver ramt af stress og udbrændthed. Det er faktisk et stort problem for mange professionelle Counter-Strike-spillere. Læs mere om det her.

LÆS OGSÅ: Præmien til turnering i computerspillet Dota 2 er den største i e-sportshistorien.