Online

Den kendte streamer ‘Reckful’ er død 31 år gammel

Reckful streamede nogle gange for flere end 50.000 seere.

Foto: Reckful/Twitter.

Julius Christiansen Tromholt


3 juli, 2020Streameren Byron ”Reckful” Bernstein døde torsdag. Han blev 31 år gammel.

Den populære streamer og tidligere e-sportsstjerne Byron ‘Reckful’ Bernstein er død. Det skriver flere medier, blandt andet Forbes.

Både hans ekskæreste og bror bekræfter på Twitter, at der er tale om selvmord.

Reckful var kendt som en af de bedste nogensinde til spillet World of Warcraft. I seks sæsoner endte han som den bedst rangerede spiller. Han vandt også flere turneringer.

Reckful havde også stor succes som streamer på hjemmesiden Twitch, hvor han spillede alt fra Asheron’s Call til Hearthstone. Han var en af de første store streamere på siden. Han havde næsten en million følgere på Twitch.

De seneste par år lavede han også podcasten Tea Time with Byron, hvor han interviewede folk fra gaming-miljøet. Han var også i gang med at udvikle sit eget spil, Everland.

Kæmpede mod depression

Reckful har flere gange åbent talt om sin kamp mod depression og om det at være bipolar. At være bipolar er en psykisk lidelse, hvor ens humør skifter mellem depression og mani – en tilstand, hvor man er opstemt, meget aktiv og fuld af energi. Læs mere om det her.

I januar fortalte Reckful, at hans storebror begik selvmord, da Reckful var seks år gammel. Og om, hvordan han selv kæmpede med psykiske problemer.

I går aftes tweetede Reckfuls anden bror, Gary, dette:

”Min lillebror Byron Reckful er væk. RIP. Han forlod os på samme måde som min storebror Guy. Jeg har ingen søskende tilbage.

Hvis du har historier og billeder af ham, så vær sød at dele dem.”

Indtil videre har opslaget fået 69.000 likes og 1.300 kommentarer.

På Twitter opfordrer folk fra gaming-miljøet alle til at ringe til en med depression for at fortælle personen, at du holder af dem. Flere lægger også numre ud til selvmords-linjer.

Fans samles i World of Warcraft

På Twitter strømmer det ind med tusinder af beskeder fra fans, e-sportsstjerner, berømte streamere, venner og spil-firmaer.

I går aftes samledes flere tusinde spillere fra hele verden i kirker på forskellige servere inde i World of Warcraft for at vise respekt for en af spillets største legender.

Twitter-brugeren El Dzienis skriver:

“Hundredevis af spillere viser respekt for Reckful i Argent Dawn. World of Warcraft-miljøet vil aldrig glemme ham. Så mange hårde ord blev sagt til ham. Husk, at der bag enhver skærm sidder en person, som kan blive såret.

RIP Reckful.”

Hans gode ven, streameren Chance ”Sodapoppin” Morris, skrev også på Twitter:

”Byron, du fortjente bedre. Livet er ikke fair. Du var til tider den bedste person at være sammen med, du fortjente … så meget bedre end det her. Du var og vil altid være en legende i mit liv. På den måde vil du aldrig dø. RIP.”

Også World of Warcrafts officielle side har været ude med en besked:

”Holdet bag World of Warcraft er meget kede af at høre om tabet af en af de mest mindeværdige spillere nogensinde.

Hvil i fred, Byron ”Reckful” Bernstein.

Vi giver vores dybeste kondolence til Byrons familie, venner og hans mange fans over hele verden.”

Opslaget har næsten 100.000 likes.

Hvis du selv går med tanker om selvmord, eller kender nogen, som du er bekymret for, så kan du kontakte Livslinien på telefon 70 20 12 01 eller Landsforeningen mod Spiseforstyrrelse og Selvskade på 70 10 18 18. Du kan også skrive med dem anonymt på hjemmesiden her eller her.

LÆS OGSÅ: Baggrund: Derfor kan det være dårligt at tage p-piller.