Videnskab
Danskerne er bekymrede for havet
I undersøgelse svarer langt størstedelen af den danske befolkning at de er bekymrede for udviklingen af verdens have.
Når du går en tur på stranden, nyder du måske mest af alt bare den friske luft, sandet og havet. Men faktisk er det langt fra alle danskere, der kun nyder havet. Tværtimod er de fleste danskere faktisk bekymrede for netop havet.
I en undersøgelse svarer 89 procent af danskerne, at de er bange for naturens tilstand i havet. Undersøgelsen er lavet af Megafon for WWF Verdensnaturfonden.
Temperatur, forurening og fiskeri
På grund af forandringerne i klimaet er Jorden blevet varmere. Det betyder også, at havene bliver varmere. Og fordi havene bliver varmere, ændrer det også på hvor og hvordan de forskellige havdyr lever. Sådan skriver Miljøstyrelsen.
For eksempel er der kommet en række forskellige havdyr til Danmark, som ikke tidligere har været her – fordi havet var for koldt. Men nu hvor havet et blevet varmere, så vil de nye arter gerne komme herop.
Selvom det lyder dejligt med nye spændende arter, så er det også et problem. De nye arter kan nemlig enten spise de arter, som er her i forvejen eller spise deres føde eller ødelægge deres hjem.
Udover de varmere temperaturer så påvirker både fiskeri og forurening også dyrelivet i havene. Overfiskeri kan true bestanden af forskellige arter. Det gælder for eksempel ål, som er truet.
Foruerning kan også skade dyrelivet, blandt andet ved at et dyr for eksempel spiser plastik og dør af det.
LÆS OGSÅ: Masser af grøn energi til EU – Danmark er med i stort samarbejde