Kultur

Danskerne elsker streaming af tv: Her er de mest populære tjenester

Disney+ kom til Danmark i september 2020.

Foto: Shutterstock

Sesilie Christophersen


17 maj, 2021De danske kanaler er stadig nogle af de mest populære streamingtjenester, men de får stor konkurrence fra udenlandske tjenester som Netflix.

Streaming af tv har i den grad fået fat i danskerne. En undersøgelse lavet af analysefirmaet Wilke i 2021 viser, at danske hustande i gennemsnit har 3,5 abonnementer på streamingtjenester. Det er en stigning fra kun 2,8 abonnementer i 2020. Det skriver Berlingske.

Men hvilke streamingtjenester er de mest populære?

Det vil måske overraske nogen, at den mest populære er DR. 65 procent af danskerne streamer nemlig tv på appen DRTV.

Men det er faktisk ikke så overraskende, for alle hustande skal betale licens. Det er der en lov, der bestemmer. Det betyder, at man ikke kan vælge det fra, hvis man ikke vil bruge DR.

I dag betaler man licens direkte til DR, men fra 2022 skal alle voksne danskere betale licens over skatten. Vi er på den måde alle med til at betale for det indhold, som DR laver både til tv, radio og på internettet.

Den næste på listen over de mest populære streamingtjenester er Netflix. 58 procent af danskerne har Netflix. Virksomheden begyndte at streame film og serier allerede i 2012 og er derfor en af de ældste streamingtjenester. Netflix har i mange år været den absolut største tjeneste på verdensplan. Men i de senere år er andre streamingtjenester som HBO og Disney+ kommet til, og de giver stor konkurrence til Netflix.

Sport og Disney er populært

TV2 Play ligger som nummer tre på listen. Og ligesom DRTV udspringer streamingtjenesten af en dansk tv-kanal. TV 2 startede i 1988. Inden da var DR1 den eneste tv-kanal, man kunne se i Danmark. Dengang var der ingen streamingtjenester, fordi internettet ikke var udviklet nok til, at man kunne se tv over det.

På fjerdepladsen finder vi Viaplay. 35 procent af danskerne har Viaplay. Her kan man se film, tv-serier og nok vigtigst af alt sport. Viaplay er nemlig den tjeneste, man skal have, hvis man gerne vil se fodbold fra andre lande som for eksempel Premier League i England.

På femtepladsen ligger Disney+. 29 procent af danskerne har Disney+. Det er en af de nye og helt store spillere på markedet for streamingtjenester. Her kan man både se Disney-film, film og serier fra Star Wars-universet og superheltefilm fra Marvel. Tidligere i år begyndte Disney+ også at vise en lang række andre tv-serier og film for at ramme et mere voksent publikum.

HBO er ikke længere i top

HBO plejede at være en af de mest succesfulde streamingtjenester herhjemme. Den store succes skyldtes blandt andet hitserien Game of Thrones. Men i 2021 ligger HBO kun på en sjetteplads. 24 procent af danskerne har HBO.

På syvendepladsen finder vi C More, som også viser film og tv-serier. 13 procent af danskerne har C More.

Discovery+ ligger som nummer otte. Her kan man se naturprogrammer og videnskabsprogrammer. 11 procent af danskerne har Discovery+.

Den sidste på listen er Amazon Prime Video, som også viser tv-serier og film. Det er kun ni procent af danskerne, som har abonnement. Men Amazon Prime er på verdensplan en kæmpe streamingtjeneste, der producerer store og dyre tv-serier, men tjenesten har endnu ikke fået rigtigt fat i danskerne. Måske den nye Ringenes herre-serie, som får premiere på Amazon Prime, kan lave om på det.

Læs også: Snart kan det være slut med at dele Netflix-login med vennerne