Online

Danskere taber VM-finalen i e-sports-spillet League of Legends

De ny-kårede verdensmestre i League of Legends jubler med pokalen.

Foto: Lucas Barioulet/AFP/Ritzau Scanpix

Julius Christiansen Tromholt


13 november, 2019De to danske spillere Rasmus ’Caps’ Winther og Martin ’Wunder’ Hansen tabte VM-finalen i computerspillet League of Legends til det kinesiske hold FunPlus Phoenix.

Foran 15.000 tilskuere i Frankrigs hovedstad Paris, skulle de nye verdensmestre i det populære computerspil League of Legends findes.

I finalen stod det kinesiske hold FunPlus Phoenix over for det europæiske hold G2 Esports, som har danskerne Rasmus ’Caps’ Winther og Martin ’Wunder’ Hansen på holdet.

Og selvom størstedelen af publikummet i Paris heppede på europæerne, så vandt FunPlus Phoenix en stensikker 3-0 sejr. Man spiller bedst af fem. Caps fortalte efter kampen, at kineserne havde fortjent sejren.

”Vi var ikke skarpe nok i dag. De var virkelig dygtige, og vi kunne simpelthen ikke følge med. Europa bliver bedre og bedre. Vi skal bare forbedre nogle småting, og så vi kan komme tilbage og slå dem,” sagde Rasmus ’Caps’ Winther efter kampen.

Kampens bedste spiller blev kinesiske Gao “Tian” Tian-liang fra FunPlus Phoenix. Han spillede med figuren Lee Sin.

Et kæmpe show i Paris

League of Legends, eller LoL som det kaldes, er et af de mest populære computerspil i verden. Både i forhold til seere og præmier.

Mere end 100 millioner mennesker ser med, når der hvert år spilles VM. I år kunne vinderen tage 2,5 millioner dollars med hjem. Det svarer til næsten 17 millioner kroner! Det skriver det amerikanske medie Business Insider.

Der var da heller ikke sparet på noget til årets turnering. Inden finalen var der et stort show, som er inspireret af åbnings-showet til de olympiske lege, skriver CNN.

I år var der blandt andet hologrammer, tredimensionelle billeder, der bevæger sig igennem luften, som svævede over hovederne på publikum og scenen.

Se hele showet her:

En lydtæt boks på scenen

Under kampen sidder spillerne lukket inde i en boks på scenen, som er lyd-tæt. Det vil sige, at spillerne ikke kan høre publikums reaktioner mens de spiller. Det vil nemlig være snyd, hvis de kan høre publikum juble eller buhe over noget, som sker på de andres skærme.

I League og Legends spiller man fem mod fem. Hvert hold har forskellige karakterer med forskellige evner, som afhænger af, hvor på banen man spiller. Det gælder om at besejre de andre ved at samarbejde.