Kultur

Danske forlystelsesparker vil åbne i maj – dårlig idé mener eksperter

Tivoli i København regner med at åbne d. 11. maj.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Nanna Hein


24 april, 2020De danske forlystelsesparker som Jesperhus, Djurs Sommerland og Tivoli vil åbne i løbet af maj på trods af eksperternes råd om at lade være.

Indtil den 10. maj må vi ikke være flere end 10 mennesker samlet. Men efter den 10. maj må vi måske være samlet flere. Men det ved vi ikke endnu. Det er nemlig op til myndighederne.

Nogle af dem som regner med, at vi snart må samles flere end 10 personer, er de danske forlystelsesparker. Flere forlystelsesparker rundt omkring i landet har nemlig planlagt at åbne i løbet af maj. Sådan skriver DR

I Tivoli med håndsprit og afstand

Hvis forlystelsesparkerne skal åbne, skal de stadig overholde regeringens corona-regler. De skal blandt andet være klar til at spritte af, holde afstand og sørge for at deres med-arbejdere har handsker på. 

I Tivoli i København er man overbevist om, at det ikke bliver noget problem. 

”Det er stadig Tivolis hensigt at åbne den 11. maj under klar efterlevelse af de retningslinjer, som myndighederne har udstedt på det tidspunkt. Ligesom vi i dag har haft åbent for børneinstitutioner i København efter de gældende sundhedsforskrifter,” skriver Tivoli til TV2 Lorry.

For at de danske forlystelsesparker kan åbne, kræver det, at forsamlingsforbuddet bliver hævet til 100 mennesker. 

Eksperterne er ikke glade 

Tidligere på ugen var de danske zoologiske haver ude og sige, at de ville åbne 1. maj. Det fik de en del kritik for fra flere eksperter. Derfor vil Københavns- og Odense Zoologiske haver ikke åbne op i starten af maj alligevel. 

Ligesom at de zoologiske haver blev kritiseret, så bliver de danske forlystelsesparker det også. 

”Vi bliver nødt til at åbne forsigtigt og langsomt, og derfor er anbefalingen, at de lige tænker sig om en ekstra gang, om det nu er en god idé,” siger Nick Hækkerup til DR. Nick Hækkerup er Danmarks justitsminister og fra partiet Socialdemokratiet. 

Heller ikke de danske sundhedsmyndigheder er særlig tilfredse med idéen om at åbne forlystelsesparkerne. På Politiets hjemmeside, hvor sundhedsmyndighedernes retninglinjer står, skriver de:

”På nuværende tidspunkt er det imidlertid sundhedsmyndighedernes vurdering, at det af hensyn til at undgå ukontrolleret smittespredning vil være uhensigtsmæssigt at åbne forlystelsesparker og zoologiske haver, som hidtil har været lukket.”

LÆS OGSÅ: Danmark åbner forsigtigt op – men hvordan går det i andre lande?

Synes du at forlystelsesparkerne skal åbne igen?

Indlæser ... Indlæser ...