Kultur

Dansk ishockey-spiller dømt for vold mod modspiller

Kristian Jensen i aktion for sin klub, Frederikshavn White Hawks

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Julius Christiansen Tromholt


15 november, 2019Ishokcey-spilleren Kristian Jensen har fået 20 dage for vold under en kamp.

Det er ikke unormalt at få nogle skrammer hist og her, når man dyrker sport. Det har du sikkert også selv prøvet. Det kan også ske, at man kommer op at diskutere med modstanderen i kampens hede.

Men det er ikke helt normalt at blive dømt for vold efter en kamp. Men det er, hvad der er sket for den danske ishockey-spiller Kristian Jensen fra Frederikshavn White Hawks.

For selvom ishockey kan være en hård sport, så gik Kristian Jensen over stregen, da han slog Odense-spilleren Lucas Bjerre Rasmussen i hovedet under en kamp den 20. september i år. Det har retten i hvert fald vurderet.

Se episoden fra kampen her:

20 dage og en bøde

Byretten i Hjørring var enige, da de gav Kristian Jensen sin straf. 20 dages betinget fængsel. Det betyder, at han ikke skal i fængsel, men hvis han gør noget lignende, så får han 20 dage oven i den straf, som han måtte få for den nye forbrydelse.

Han fik også en bøde på 5740 kroner, som han skal betale til offeret.

Han har fået en mild dom, fordi episoden skete under en ishockey-kamp, hvor man normalt går til den, og er oppe at køre, sagde retsformanden, som var med til at give Kristian Jensen sin straf, skriver DR.

Det var en seer til kampen, som anmeldte ham for vold efter at have set episoden i fjernsynet.

Det er første gang nogensinde, at en ishockey-spiller bliver dømt for vold under en kamp i Danmark. I 2017 blev en spiller dømt for en lignende sag i Sverige, skriver DR.

Skulle offeret have spillet skak i stedet?

Udover en dom for vold så har Kristian Jensen også fået en historisk lang karantæne på hele 17 spilledage. Han kan altså ikke spille med i de næste 17 kampe.

Den straf mente forsvareren, Jens Christian Christensen, var nok – ham som skulle forsvare Kristian Jensen i retten.

”Det er en del af en kamp i sportens verden, og det er straffet med en hård straf i sportens eget system. Hvis man ikke kan tåle det, så skal man til at spille skak i stedet,” sagde Jens Christian Christensen ifølge DR.

Og han har jo nok ret i, at der ikke bliver uddelt så mange knytnæve-slag til skak-turneringer. Men burde der det til ishockey-kampe?

Kristian Jensen og hans forsvarer har endnu ikke besluttet, om de vil anke dommen. Altså om de vil have sagen vurderet igen i landsretten.