Kultur

Dansk firma bliver 300 millioner mindre værd

Bang & Olufsen har mistet en stor del af firmaets værdi.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Julius Tromholt-Richter

Warning: Undefined array key 1 in /customers/b/f/e/seismo.dk/httpd.www/wp-content/themes/enfold/single.php on line 127


19 december, 2019Det danske firma Bang & Olufsens aktier er faldet med 22 procent siden i går tirsdag. Det betyder, at firmaet nu er cirka en femtedel mindre værd.

Du kender måske godt det danske firma Bang & Olufsen, eller B&O, som det også kaldes. Det verdenskendte danske design firma, som i næsten 100 år har produceret lækker og dyr elektronik som fjernsyn, højtalere og musik-afspillere.

  • B&O blev startet i1925 af Peter Bang og Svend Olufsen.
  • B&O har hoved-kontor i den danske by Struer.
  • De har forretninger over hele verden.

Men det går ikke så godt for det danske firma for tiden.

De sælger nemlig slet ikke lige så meget, som de gjorde engang. I går tirsdag meldte de ud, at de regner med at sælge for 13-18 procent mindre i året 2019/2020. Altså mellem sommeren 2019 og sommeren 2020. Det skriver DR.

Det er fjerde gang i år, at firmaet siger, at de vil komme til sælge mindre end de regnede med. Og det er ikke så tit, at firma gør det fire gange på et år.

Aktien falder

B&O er et aktie-selskab. Det betyder, at alle kan købe aktier i firmaet. Når man køber en aktie, køber man en lille del af et selskab.

Hvis mange vil købe aktierne, stiger de i pris, og selskabet bliver mere værd. Hvis folk ikke er så interesserede i at købe aktierne, falder prisen, og selskabet bliver mindre værd. Dem med flest aktier ejer og styrer firmaet.

Så når B&O går ud og fortæller, at det nok ikke kommer til at gå så godt i år, så vil folk gerne sælge aktierne. Og så falder firmaets værdi.

Derfor faldt B&O-aktien med 22 procent. Firmaet taber altså mere end 300 millioner kroner i værdi. Så nu er firmaet cirka 1,3 milliarder værd. Det skriver DR.

Ny direktør: Vi er i krise

B&O ansatte i oktober 2019 Kristian Teär som ny direktør i firmaet. Han skal prøve at få firmaet til at blive en succes igen.

“Vi står midt i en kommerciel krise, men det er ikke noget, der kommer bag på mig. Det var jeg klar over, da jeg begyndte i jobbet hos Bang & Olufsen,” siger Kristian Teär ifølge Jyllands-Posten.

Ifølge Kristian Teär, så er problemet ret simpelt. De sælger simpelthen ikke nok produkter. Han mener, at det vigtigt ikke at gå i panik. Nu må firmaet lave en plan, som kan få det til at gå godt igen. De skal blandt andet blive bedre til at sælge og gøre reklame for deres produkter.
Fatal error: Uncaught JSMin_UnterminatedStringException: JSMin: Unterminated String at byte 138: " in /customers/b/f/e/seismo.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wp-super-minify/includes/min/lib/JSMin.php:209 Stack trace: #0 /customers/b/f/e/seismo.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wp-super-minify/includes/min/lib/JSMin.php(150): JSMin->action(1) #1 /customers/b/f/e/seismo.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wp-super-minify/includes/min/lib/JSMin.php(84): JSMin->min() #2 /customers/b/f/e/seismo.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wp-super-minify/includes/min/lib/Minify/HTML.php(236): JSMin::minify('\n\tvar overskrif...') #3 [internal function]: Minify_HTML->_removeScriptCB(Array) #4 /customers/b/f/e/seismo.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wp-super-minify/includes/min/lib/Minify/HTML.php(103): preg_replace_callback('/(\\s*)...') #5 /customers/b/f/e/seismo.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wp-super-minify/includes/min/lib/Minify/HTML.php(45): Minify_HTML->process() #6 /customers/b/f/e/seismo.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wp-super-minify/wp-super-minify.php(196): Minify_HTML::minify('...', Array) #7 [internal function]: wpsmy_minify_html('...', 9) #8 /customers/b/f/e/seismo.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php(5279): ob_end_flush() #9 /customers/b/f/e/seismo.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-hook.php(308): wp_ob_end_flush_all('') #10 /customers/b/f/e/seismo.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-hook.php(332): WP_Hook->apply_filters('', Array) #11 /customers/b/f/e/seismo.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #12 /customers/b/f/e/seismo.dk/httpd.www/wp-includes/load.php(1124): do_action('shutdown') #13 [internal function]: shutdown_action_hook() #14 {main} thrown in /customers/b/f/e/seismo.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wp-super-minify/includes/min/lib/JSMin.php on line 209