Politik

Corona-overblik: Her er de nye regler

Nu er det slut med at sidde på baren til klokken 02. Barer skal lukke igen fra midnat.

Foto: Simon L/Simon Læssøe/Ritzau Scanpix

Marie Byriel-Thygesen


8 september, 2020Efter flere er blevet smittet med corona-virus, er der kommet nye corona-venlige regler. Det gælder i Odense og København, og 16 andre kommuner.

Vi troede lige, det gik i den rigtige retning med corona. Men sådan er det desværre ikke. Smitte-antallet i Danmark er steget i den seneste tid. Det er værst omkring København og Odense.

Det betyder, at der er nye regler for 18 kommuner, som gælder de næste 14 dage. Det fortalte Magnus Heunicke til et pressemøde i går mandag. Han er sundheds-minister og fra Socialdemokratiet.

Hvorfor bliver reglerne ændret?

København er lige nu oppe på 40 smittede per 100.000 borgere. Den seneste uge har der været over 1.000 nye smittede over hele Danmark. Det er det højeste i fire måneder.

“Vi er i den mest bekymrende situation siden foråret”, sagde Magnus Heunicke til pressemødet.

Derfor er reglerne blevet strammet i Odense, København, og 16 andre kommuner. De fleste af kommunerne ligger omkring København. Her kan du læse, hvilke kommuner det gælder.

Der bliver smittet folk i alle aldre. Men det er især de 20-29-årige, der bliver smittet.

Derfor mener Frank Jensen, at de unge skal passe på. Han er Københavns over-borgmester. Han opfordrer de unge til at stoppe med at holde store fester, så man undgår at sprede smitten. Det skriver DR.
1
Forsamlings-forbud på 50 personer

Nu må man kun samles 50 personer i de 18 nævnte kommuner. Tidligere måtte man samles op til 100 personer.

2
Barerne lukker igen ved midnat

Barer, caféer og restauranter lukker igen klokken 24.00. Det betyder, at de ikke længere kan have åbent til klokken 02, som de ellers fik lov til for nyligt. Nu skal de sidste gæster være ude af døren ved midnat.

3
Ikke flere end 500 tilskuere til sports-kampe

For nylig sagde Kultur-ministeriet, at det skulle være muligt at være flere end 500 tilskuere til andre sports-kampe end fodbold. Men de planer bliver udskudt. I hvert fald i 14 dage. Det kommer særligt til at gå ud over håndbolden i Danmark. Det skriver DR.

4
Sociale arrangementer bør aflyses

Det anbefales, at sociale arrangementer på grundskoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser aflyses. Så man skal altså lige tænke sig om en ekstra gang, inden man inviterer andre til et arrangement.