Politik

COP 25: Brasiliens præsident kalder Greta Thunberg for en møgunge

Greta Thunberg var mandag på klima-mødet i Madrid med til at sætte fokus på lokale gruppers kamp for klimaet i hele verden.

Foto: Juan Medina/Reuters/Ritzau Scanpix

Julius Christiansen Tromholt


11 december, 2019Den svenske klima-forkæmper Greta Thunberg kritiserer vold mod Brasiliens oprindelige befolkning. Det har gjort Brasiliens præsident vred.

16-årige Greta Thunberg har fået skæld ud. Hun er nemlig blevet kaldt en møgunge. Og det er ikke hvem som helst, der har kaldt hende det.

Det er nemlig Brasiliens præsident, Jair Bolsonaro. Han var åbenbart ikke helt tilfreds med Greta Thunbergs udtalelser om Brasiliens oprindelige befolkning. Det skriver TV 2.

Både Jair Bolsonaro og Greta Thunberg er lige nu til klima-topmøde i Spaniens hovedstad, Madrid. Mødet hedder COP 25.

Hvad sagde Greta Thunberg?

Greta Thunberg skrev på Twitter:

”Oprindelige folk bliver bogstaveligt talt dræbt, fordi de prøver at beskytte skovene fra ulovlig skovrydning. Igen og igen. Det er skamfuldt, at verden forbliver tavse om dette,” skrev hun.

Greta Thunbergs udtalelser kommer efter, at to medlemmer af Guajajara-stammen fra Amazonas-junglen i Brasilien for nyligt blev skudt og dræbt.

  • Guajajara-stammen er et af Brasiliens oprindelige folk. Der er cirka 20.000 mennesker i stammen.
  • De bor i Amazonas-junglen i Brasilien, som er verdens største jungle.
  • Flere medlemmer af stammen er blevet angrebet i Brasilien, fordi stammen bor i skovområder, som bliver ulovligt fældet.

Hvad sagde præsidenten?

Præsidenten er ikke helt enig i det, som Greta Thunberg siger.

”Greta siger, at de indfødte er døde, fordi de beskyttede Amazonas-regnskoven. Hvordan kan medierne give taletid til sådan en møgunge,” sagde han ifølge TV 2.

Jair Bolsonaro siger om drabene på medlemmer af Guajajara-stammen, at de er bekymrende. Han lover også, at regeringen vil overholde Brasiliens love om ulovlig rydning af skov-områder.