Politik

Borgmesteren i Aarhus: De unge skal sætte deres sociale liv på pause

Jacob Bundsgaard er borgmester i Aarhus. Han er fra Socialdemokratiet.

Foto: Mikkel Berg Pedersen/Freelance/Ritzau Scanpix.

Julius Christiansen Tromholt


23 september, 2020



De mange unge i Aarhus skal hjælpe byen i kampen mod corona-virusset, fortæller Jacob Bundsgaard, borgmesteren i Aarhus.

I Aarhus er corona-virusset igen ved at få fat i byen. Flere er blevet testet positiv de seneste dage. Og det er særligt de unge, der bliver ramt.

Det fortæller Jacob Bundsgaard, som er borgmester i Aarhus, på et presse-møde tirsdag.

”Den seneste uge er det gået hastigt den forkerte vej. Særligt når det gælder de unge, så er der en voldsom stigning af smittede.”

Derfor havde han et par ord til de unge i byen.

I Aarhus bor der cirka 50.000 unge studerende fra hele Danmark. Det er derfor en by med mange unge mennesker. Det skriver Jyllands-Posten.

Hvad sagde han?

Han havde flere beskeder til de unge.

Han bad de unge om at huske at passe på de ældre, svage og hinanden. Alle skal huske af holde afstand og spritte af.

Han bad også de unge om at downloade appen Smittestop. Appen skal hjælpe dig med at finde ud af, om du har været tæt på en corona-smittet. Det gør appen ved at sende et signal ud via Bluetooth, som andre telefoner med appen kan opfange. Læs mere om appen her.

Han bad også alle de unge om at droppe pirat-festerne. Det er ulovlige fester, hvor en masse unge samles et sted, hvor de ikke må være. Det kan være en forladt bygning, en park eller et område bag et hegn.

”Jeg ved godt, at det er næsten urimeligt at bede de unge mennesker om at sætte deres sociale liv på pause. Men vi er nødt til at sige, at det er nødvendigt, hvis man skal tage vare på sine kære og samfundets udsatte,” sagde Jacob Bundsgaard ifølge DR.

Han har samlet en række forskellige ungdoms-organisationer, som skal hjælpe Aarhus med at nå ud til de unge.

Kan unge blive hårdt ramt af corona?

Ja. Det er ikke kun de ældre og svage i samfundet, som kan blive hårdt ramt af corona-virusset.

Den yngste indlagte i Aarhus er lige nu 25 år.

Derudover kan man blive ramt af senfølger fra sygdommen. Det betyder, at selvom man er blevet rask, så mærker man stadig noget til sygdommen. Det kan være hjerte-banken, træthed, smerter i muskler og led. Man kan også have svært ved at koncentrere sig. Det skriver Sundhedsstyrelsen.

LÆS OGSÅ: Mette Frederiksen til de unge: Drop festerne.