Videnskab

Bekymret over al corona-snakken? Så skal du se den her video

Skal man have sådan en maske på for at være beskyttet mod corona-virus? En ny video svarer på nogle af de spørgsmål, du måske går rundt med.

Foto: SAM PANTHAKY / AFP / Ritzau Scanpix

Freya Ea Bjørnlund


9 marts, 2020Hvor bekymret skal man egentlig være? En ny video svarer på nogle af de spørgsmål om corona-virusset, du måske går rundt med.

Corona her, der og allevegne. Det er ikke til at gå på Facebook eller sidde på en café, uden at corona-snakken springer i øjnene eller ørerne. Ikke så underligt, hvis du bliver en smule bekymret.

Sådan beskytter du dig bedst mod corona-virus

  • Vask dine hænder tit og brug eventuelt håndsprit.
  • Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder.
  • Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt.
  • Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen.
  • Vær opmærksom, når du er på steder, hvor der er mange mennesker.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Corona-frygten sniger sig ind hos mange børn og unge. Det kan man mærke hos Børnetelefonen, der er en telefon-linje, hvor du kan ringe eller skrive ind og få råd om alt, som bekymrer dig.

Børnetelefonen får flere opkald fra børn og unge, som er bange for, hvad corona-virusset kan komme til at betyde – og hvor farligt det egentlig er. Det forklarer Charlotte Smerup, der er børnefaglig konsulent, ifølge avisen Jydske Vestkysten:

”Det er børn, der er bekymrede, fordi de selv eller familie-medlemmer skal ud og rejse. Der er også nogle, der siger: Jeg er bange for, at vi alle bliver smittet og dør.”

Få svar på dine spørgsmål

Hvor bekymret skal man egentlig være? Hjælper det at gå med maske? Og hvad skal du gøre, hvis dine forældre ikke rigtig tager dine spørgsmål alvorligt, men bare siger, ”Det skal du ikke bekymre dig om”?

Sundhedsstyrelsen har lavet en ny video sammen med organisationen Børns Vilkår, der står bag Børnetelefonen. Her kan man få svar på nogle af de spørgsmål, som Børnetelefonen får fra børn og unge.

Se videoen nederst i artiklen.

Og så skal du heller ikke snydes for en anden corona-video, der er gået viralt – især på Tiktok. Den kommer fra Vietnam, det er en sang om corona-virusset, og det er en ægte ørehænger – hør selv.

Hvis du har flere spørgsmål om corona-virusset, kan du altid ringe til Børnetelefonen på 116111 – du kan også chatte eller sms’e her.

LÆS OGSÅ: Corona-virus: Sådan går det i Danmark

Ny coronavirus i børnehøjde: Få svar på dine spørgsmål

Børnetelefonen får lige nu mange spørgsmål om ny coronavirus fra bekymrede børn. Det kan være svært at forstå, hvad det er, og hvilke konsekvenser det har. Se med når Ida Hilario Jønsson, Børnefaglig konsulent i Børns Vilkår, svarer på nogle af de mest stillede spørgsmål om ny coronavirus.

Slået op af Sundhedsstyrelsen i Søndag den 8. marts 2020