Identitet

Amerikansk rapper twerkede på live tv – internettet er delt i to

Den amerikanske rapper Lizzo twerkede pludselig til en basketball-kamp i USA.

Foto: Suzanne Cordeiro/AFP/Ritzau Scanpix

Julius Christiansen Tromholt


12 december, 2019Den amerikanske rapper Lizzo twerkede i en sort g-streng til en basketball-kamp. Nogle synes, det var cool. Andre mener, at det var for meget.

Kender du det, at din sang bliver spillet, og du får lyst til at twerke i en sort g-streng på live tv?

Okay, det er nok ikke alle, der lige kender den følelse. Men det var, hvad den amerikanske rapper Lizzo gjorde.

Hun var til en basketball-kamp i Los Angeles i USA, da hendes hit Juice blev spillet i salen. Lizzo reagerede ved at springe op og twerke i sin sorte kjole. Kjolen havde hun klippet et stort hul i, så man kunne se hendes baller, skriver TV 2.

Og det har fået internettet til at dele sig i to. Det er nemlig lige pludselig blevet til en debat om krop. Lizzo er nemlig overvægtig.

Se Lizzos optræden her:

Hvad siger folk?

På den ene side er der dem, som synes, at det var for meget. Kampen var nemlig et familie-arrangement. Så der var også børn til stede.

På den anden er der dem, som synes, at det er okay. Når cheer-leadere må danse i pausen i små hotpants – hvorfor må Lizzo så ikke?

Nogle mener, at Lizzo bliver behandlet anderledes, fordi hun er tyk. Andre siger, at kritikken ikke har noget med hendes krop at gøre.

En bruger skriver på Twitter:
“Jeg ved ikke, hvordan vi er nået et sted hen, hvor vi ikke må kritisere Lizzo eller hendes sange, blot fordi hun er fed. Det er udmattende. Hendes outfit var dårlig smag og billigt. Jeg ville sige det samme, hvis en tynd kunstner havde haft det samme på.”

Lizzo er ligeglad med kritikken

Lizzo er kendt for at være kropspositivist. Det betyder, at hun går op i, at alle skal have det godt, med den krop som de har.

Selv skriver hun episoden på Instagram:

”Jeg ved, at jeg kan chokere, fordi det i lang tid har været sådan, at du aldrig ser en krop som min, der gør lige, hvad den vil, tager lige det på, den vil og bevæger sig, som den vil,” skriver hun.

”Det her er den person, jeg altid har været. Nu kigger alle med (fordi hun er blevet kendt), men jeres kritik kan bare forblive jeres kritik. Den har ingen effekt på mig,” skriver hun.

I går onsdag blev Lizzo kåret som Årets Underholdningspersonlighed af magasinet Time. Det blev hun, da hun med sin musik og personlighed er med til at vise folk, at man skal elske sig selv.

Men skal man vise det på den måde, som Lizzo gjorde til basketball-kampen?

Time kårede i øvrigt Greta Thunberg som årets person. Læs mere om det her.

Er det i orden at twerke til en Baseball-kamp?

Vis resultater

Indlæser ... Indlæser ...