Identitet

Alle landets konfirmationer udskydes til juni

Man må stadig gerne blive døbt eller gift i kirken. Man må bare ikke være over 10 mennesker til stede.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Nanna Hein


19 marts, 2020Landets konfirmationer går heller ikke fri for corona-virusset. Alle konfirmationer er nemlig blevet udskudt.

Rigtig mange ting er blevet aflyst eller udskudt på grund af corona-virusset. Så sent som i tirsdags blev EM i fodbold udskudt til næste år. Nu er det så blevet konfirmandernes tur. 

Så hvis du endnu ikke har fået købt den skjorte, den kjole eller de sko, som du gerne vil have på den dag, hvor du ”træder ind i de voksnes rækker”, så har du stadig tid. Alle konfirmationer er nemlig rykket til juni. Sådan skriver Berlingske

Hvorfor er konfirmationerne blevet rykket?

I tirsdags stod statsminister Mette Frederiksen igen i fjernsynet og præsenterede nye regler for, hvordan man må mødes under corona-krisen. Nu må man kun være 10 mennesker samlet. Og det gør det rigtig svært at holde sådan en helt klassisk konfirmation. 

Normalt er der mere end 10 unge, som bliver konfirmeret sammen. De har også noget familie, som skal være med. Og så er der også præsten og koret i kirken. Det er en del flere mennesker end 10. 

Så nu er alle konfirmationsdagene blevet rykket til efter pinse. Pinsen ligger i år fra 31. maj til 1. juni. De præcise konfirmationsdatoer er forskellige fra kommune til kommune. Men ifølge Københavns Stift vil de forskellige datoer blive offentliggjort så hurtigt som muligt. 

Hvad betyder corona-virusset for kirken?

I sidste uge fortalte statsministeren, at alle forsamlinger med over 100 mennesker skulle droppes. På det tidspunkt stoppede de danske kirker simpelthen med at holde gudstjenester.

Men der er to tidspunkter, hvor kirken gør en undtagelse. Ved begravelser og bisættelser er der ikke et max antal på, hvor mange mennesker der må være. Sådan skriver TV2. Dog skal man stadig holde så meget afstand som muligt, hvis man skal med til sådan en. 

LÆS OGSÅ: Dronningen og statsministeren talte til de unge: Lad vær med at mødes.