Kultur

A$AP Rocky sad bag tremmer i Sverige – nu vil han give en gave til de andre indsatte

A$AP Rocky sad knap en måned bag tremmer i Stockholm efter et slagsmål med en 19-årig mand.

Foto: Tom Blackout/Unsplash

Freya Ea Bjørnlund


19 november, 2019Rapperen A$AP Rocky var på avis-forsider over hele verden, da han blev dømt for vold mod en 19-årig mand i Sverige. Nu vil han sende en gave til de indsatte, han mødte i arresten.

Hvad har Justin Bieber, Kim Kardashian og Donald Trump til fælles? De har været rigtig, rigtig vrede på Sverige. De mente alle, at det var for galt, da rapperen A$AP Rocky blev arresteret, smidt bag tremmer og senere dømt for vold mod en 19-årig mand i Sverige.

A$AP Rocky var på avis-forsider over hele verden, da han blev dømt skyldig i vold den 14. august. Han fik en betinget straf – det betyder, at han ikke skulle straffes ved at sidde i fængsel. Til gengæld skulle han sammen med to andre dømte betale 8.712 kroner til manden, han havde tæsket.

A$AP Rocky havde dog allerede siddet bag tremmer i næsten en måned i den svenske arrest Kronoberg. Og her fik han nogle venner. Dem vil han nu takke med en gave.

Vil gerne give tilbage

A$AP Rocky fortalte om sin tid bag tremmer til eventet Summit LA19, hvor folk fra musik-verdenen og teknologi-verdenen mødes:

“Da jeg gik igennem hele den situation, så jeg altid tv, og jeg så, hvordan de svenske fans viste mig så meget kærlighed, og det vil jeg gerne give tilbage,” sagde han ifølge Forbes.

I arresten blev han venner med nogle af de andre indsatte. Og nu vil han gerne støtte dem med gaver.

Han vil designe og donere tøj til de indsatte i Kronoberg. Helt præcist vil han give dem trøjer og bukser.

Derudover vil han vende tilbage til Sverige og spille koncert den 11. december. Og “det meste af over-skuddet skal gå til indsatte og forbedringer af fængsler,” siger han.

Den svenske avis Aftonbladet har talt med chefen for arresten Kronoberg, Frederik Wallin. Og han bekræfter, at A$AP Rockys advokat har bedt om lov til at donere trøjer og bukser til arresten. Og at A$AP Rocky har sendt nogle fotos af det nye tøj-design.