Online

Legendarisk spilserie er tilbage

"Grand Theft Auto: San Andreas" er et af de spil, som Rockstar Games har udvalgt til deres nye spil-trilogi.

Foto: Etonastenka/Shutterstock

Helene Bay


13 oktober, 2021



Rockstar Games genopliver “Grand Theft Auto” i en ny trilogi.

I spilverdenen har rygterne svirret længe. Rygterne handler om, at udvikleren Rockstar Games vil genoplive den legendariske spilserie ”Grand Theft Auto”. Spillets navn forkortes ofte til GTA.

Og nu er det så endelig blevet officielt. Rockstar Games annoncerede den 8. oktober 2021, at det nye GTA-spil udkommer i første halvdel af 2022.

Det nye spil kommer til at hedde ”Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition”.

Trilogi betyder, at noget består af tre dele. Og det nye GTA har netop tre dele.

Spillet er nemlig en opdateret udgave af de tre mest populære spil i GTA-serien. De tre spil, der udkommer samlet, er “Grand Theft Auto III”, “Grand Theft Auto: Vice City” og “Grand Theft Auto: San Andreas”.

Grand Theft Auto III var det GTA-spil, der virkelig gjorde serien populær. I år er det 20 år siden, at GTA III kom ud. Rockstar Games fejrer altså 20-årsjubilæet med at udgive den nye trilogi.

I videoen nedenfor kan du se traileren til det nye spil.

Hvad er “Grand Theft Auto?”

“Grand Theft Auto III”, eller blot GTA III, var et af de første spil, der foregik i en stor åben verden. Her var næsten alt muligt.

Sådan var det også i de to efterfølgende GTA-spil “Grand Theft Auto: Vice City” og “Grand Theft Auto: San Andreas”.

Spilserien blev hurtigt utrolig populær, men den var også berygtet, fordi der nærmest ikke var grænser for, hvad der kunne lade sig gøre.

”Man kunne opføre sig som det største røvhul, hvis man ville det. Du kunne vitterligt slå en gammel dame i hovedet med et baseballbat eller køre direkte ind i en stor folkemængde, men spillet havde dog altid et glimt i øjet, selvom det både var kontroversielt og provokerende”. Det siger Palle Havshøi-Jensen til DR. Han er PlayStation-ekspert.

I nogle lande var spillene faktisk så kontroversielle og provokerende, at de blev helt forbudt. I Danmark skal man være 18 år for at spille spillene.

Hvad er nyt i ”Grand Theft Auto: The trilogy –The Definitive Edition”?

Rockstar Games har endnu ikke fortalt meget om den nye trilogi. På deres side skriver de dog, at spillene vil få grafiske forbedringer. Gameplayet vil også blive lavet om på en måde, så det passer bedre til de nyeste konsoller.

“Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition” udkommer til PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch, og “the Rockstar Games Launcher” på PC.

Rockstar Games skriver desuden, at de vil fortælle mere om det nye spil i de kommende uger.

LÆS OGSÅ: Ny lov i Kina: Børn under 18 år må kun spille computer tre timer om ugen