Valg fra blokken
Abdul Hakim Mohammad: ”Jeg har oplevet racisme fra offentligt ansatte”
Abdul Hakim Mohammad bor i Sønderborg. Her oplever han både racisme og kriminalitet. Derfor mødtes han med borgmesteren for at få en snak om, hvordan man kan løse de to problemer.
Abdul Hakim Mohammad er 22 år. Han er flytning fra Syrien og tog rejsen til Danmark i 2016. Nu bor han i Stenbjergparken i Sønderborg. Og selvom han ikke længere står i en krigszone, oplever han stadig, at der er problemer og udfordringer i Sønderborg, som politikerne skal tage seriøst.
Blandt andet er både kriminalitet og racisme et problem i området. Derfor bankede han på borgmesterens kontor for at tage en snak om, hvordan man kan løse de to udfordringer.
Hvordan kan vi løse kriminaliteten?
Ligesom i andre danske byer er der også kriminalitet i Sønderborg. Det er selvfølgelig et problem, som skal løses, og Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen har også en plan.
”Jeg vil have et tæt samarbejde med politiet. De skal følge op og kontrollere. Jeg vil ikke have, at de skal fare frem med bål og brand. Jeg har et ønske om, at kommunen og politiet arbejder tæt sammen og er i dialog”, fortæller Erik Lauritzen.
Ifølge borgmesteren er det nemlig svært at fjerne kriminaliteten her og nu. Men hvis kommunen og politiet arbejder tæt sammen, så kan kommunen hjælpe, når politiet har kendskab til, at for eksempel unge begår kriminalitet.
Hvordan kan vi løse racismen?
Kriminalitet er ikke den eneste udfordring, som Sønderborg står over for. Abdul Hakim Mohammad har nemlig på egen krop mærket, hvordan racisme føles.
”Altså jeg har oplevet racisme. Selv fra offentligt ansatte. Hvad vil du gøre ved det?”, spørger han Sønderborgs borgmester.
Og Erik Lauritzen har måske opskriften på, hvordan man fra politisk side kan stoppe racismen i Sønderborg.
”Jeg er selvfølgelig ked af at høre, at racismen også er i kommunen. Det vigtigste er, at vi lige fra vores skoler og daginstitutioner bliver langt bedre til at snakke om, at vi er forskellige, men at vi alle også er en del af lokalsamfundet. Vi skal snakke med hinanden om, at det kan være svært at være fremmed i vores kommune. Og så skal vi støtte aktiviteter, som bringer mennesker sammen”, slår borgmesteren fast.
På billedet nedenunder kan du se Abdul Hakim Mohammad tale med Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen.
Og ifølge Abdul Hakim Mohammad er netop det at bringe mennesker sammen vigtigt. Det kan ske ved, at flygtninge og indvandrere kommer ud i samfundet ved at få sig et arbejde.
”Lige så snart man kan sproget, så skal man have et arbejde, så man kan leve, og så man ikke er på kontanthjælp resten af sit liv. Man skal simpelthen ud i samfundet for at snakke med danskerne”, fortæller han.
Mener du, at politikerne i dit område kan gøre mere for at stoppe kriminalitet og racisme? Den 16. november er der valg til kommunerne og regionerne. Her kan du stemme på den politiker, som vil det samme som dig.
Du behøver ikke at være dansk statsborger for at stemme.
Se med i videoen, hvor Abdul Hakim Mohammad taler med Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen.
LÆS OGSÅ: Kommunalvalg: Ved du egentlig, hvad din kommune bestemmer over?