Identitet
Så mange unge mener, at sugardating er helt okay
Er sugardating prostitution? Og hvis det er, er det så okay, hvis begge parter har sagt ja? En ny rapport undersøger unges holdninger til sugardating.
Er det i orden at tage på date med en mand, hvis man får en dyr taske, et par sko eller en rejse for det? Eller hvad med 3.000 kroner?
Det er i orden at sugardate. Det mener 50 procent af unge mellem 18 og 30 år. Det viser en ny undersøgelse lavet af VIVE. Det skriver DR.
Hvad er sugardating?
Sugardating er, når en typisk ung person giver sex, dates eller andre intime handlinger til en typisk ældre person i bytte for penge, gaver eller andre ting.
Undersøgelsen er lavet på baggrund af et spørgeskema på nettet. 8.000 unge er blevet bedt om at svare på det. Men kun 1.732 har svaret.
Og halvdelen mener altså, at det er helt okay at sugardate. Men det betyder ikke, at de selv har lyst til det.
Syv procent har overvejet af sugardate, men har ikke gjort det.
”Folk kan altså være meget tolerante over for, hvad andre gør, uden at de selv har tænkt sig at gøre det samme,” siger Karen Margrethe Dahl, der er chefanalytiker hos VIVE og står bag rapporten.
Hvor mange gør det så?
I undersøgelsen er de unge ikke blevet spurgt direkte om, om de sugardater. Det er nemlig ikke nemt at blive enige om, hvad sugardating egentlig betyder.
Hvornår har man byttet sex for – noget andet?
Over halvdelen – nemlig 54 procent – af de unge svarer, at de mener, sugardating er en form for prostitution. Resten mener, at det er noget andet.
I undersøgelsen er de unge blevet spurgt ind til forskellige typer af udveksling.
Knap fem procent af de 18-30-årige har mindst én gang i deres liv prøvet at kysse, udveksle seksuelle billeder eller dyrke sex til gengæld for materielle goder. Goderne dækker over alt fra en enkelt drink til større pengebeløb. Det skriver VIVE.
Men kun hver 10. af dem, som har gjort det, mener selv, at det kaldes sugardating.
Ud over dem fortæller fem procent, at de har tilbudt at bruge tid sammen med nogen til gengæld for materielle goder – men altså uden, at der er sket noget seksuelt.
Undersøgelsen viser også, at der er mange udsatte unge blandt dem, som har udvekslet sex og selvskab for penge og ting. Det kan for eksempel være unge, som kommer fra et hjem med misbrug, hvor forældrene er psykisk syge eller er i gang med at blive skilt.
Læs mere om undersøgelsen her.