Politik
Flere unge søger ind på uddannelser i krise-tider: Nu vil minister skabe flere pladser
Ministeren vil blandt andet skabe flere pladser til ingeniører og lærere. Hun opfordrer også de unge til at søge flere forskellige uddannelser.
På grund af corona-krisen, så regner flere eksperter med, at flere unge vil søge ind på uddannelse end normalt. Det skriver Politiken.
Men der er ikke pladser til alle ansøgerne. Derfor frygter man, at mange vil få afslag fra drømme-uddannelsen.
Sådan var det nemlig også i 2008 efter finanskrisen. Her steg antallet af afviste unge med 50 procent i forhold til året inden.
For at sørge for at flere kan komme ind på en uddannelse, vil uddannelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen skabe flere pladser på uddannelserne.
Blandt andet på uddannelserne, hvor man kan læse til ingeniør og lærer.
De unge skal søge bredt
Udover at skabe flere pladser vil Ane Halsboe-Jørgensen gerne have, at de unge skal søge bredt. Mange søger nemlig ind på de samme uddannelser. Der er altså nogle uddannelser med rigtig mange ansøgere. Og så er der andre med for få ansøgere.
”Vi skal uden tvivl have flere studie-pladser, hvis flere søger ind. Jeg vil dog også gerne, at vi holder fokus på at prøve at styre, hvad vi uddanner til,” fortæller hun til DR.
Hun så gerne, at flere søgte ind på uddannelserne, hvor man læser til sygeplejerske, lærer, pædagog eller sprog-fag. Om der bliver oprettet flere pladser på studierne, skal ministeren nu diskutere med de andre partier i Folketinget.
Hvorfor tror man, at flere vil søge ind under corona-krisen?
Mange unge tager normalt et sabbat-år efter gymnasiet. Det er et år, hvor man for eksempel arbejder eller rejser, inden man begynder på sit studie.
Her arbejder man typisk i en restaurant, café, eller en forretning. Men corona-krisen er gået hårdt ud over mange virksomheder. De har nemlig været lukkede. De har derfor ikke tjent nogen penge og har været nødt til at fyre ansatte.
Så nu kan det være svært at få den type job. Man ved heller ikke, hvornår man kan rejse igen.
Derfor tror eksperterne, at mange unge vil droppe sabbatåret for i stede at søge direkte ind på studiet. Og så ender studierne altså med mange ansøgere.