Identitet

Populært druk-spil kan sprede corona-virusset

Alle fredagsbarer på landets uddannelser er lige nu og det næste stykke tid aflyst.

Foto: Pexels

Nanna Hein


16 marts, 2020



Et populært drukspil blandt unge, kan have været skyld i at flere er blevet sendt i karantæne.

Hvis du har været til en fredagsbar eller en privat-fest, så kender du nok til spillet beer-pong. Men udover at være et meget populært fest-spil, så kan beerpong også være grund til at rigtig mange er blevet smittet med corona-virusset. Sådan skriver TV2

På Rigshospitalet tror man nemlig at flere af de patienter, som man har modtaget, er blevet smittet, fordi de har været til fester, hvor der er blevet spillet beer-pong. 

Et populært og tankeløst spil

Gode råd til at mindske smitten

  1. Vask tit dine hænder og brug håndsprit
  2. Host og nys i dit ærme
  3. Undgå at kramme eller give hånden til nogen
  4. Gør mere rent
  5. Husk at hold afstand til folk, når du er ude hvor der er mange mennesker.

Kilde: Sundhedsstyrelsen.dk 

I spillet skal du forsøge at kaste en bord-tennis-bold i en af modstanderens kopper med øl i. Når du rammer ned i en kop, skal modstanderen drikke det øl, som er i. Og sådan går det så på skift. Hverken bolden der bruges eller folks hænder bliver sprittes af undervejs. Derfor flytter bakterierne sig bare fra hånd til bold til øl i al den tid spillet foregår. 

Og til fredagsbarer er spillet især populært. Blandt andet på de medicin-studerendes fredagsbar. Her deltog en person, som var smittet med corona-virus, i et spil beerpong d. 6. marts. Efterfølgende er alle, der var med til den fredagsbar blevet sendt i karantæne.

Jens Lundgren, der er professor på Infektionsmedicinsk Afdeling på Rigshospitalet, er meget skuffet over hvordan de unge har håndteret det.

”Nu må folk simpelthen lige hanke op i sig selv. Vi prøver at få styr på fornuften her i landet, og man må sige, at det her er topmålet af tankeløshed. Man skal tænke sig om,” siger han til TV2

Der kommer flere patienter

Selvom der lige nu er 864, som er smittet med corona-virusset, så mener eksperter, at antallet først vil toppe i slutningen af april.

Ifølge Sundhedsstyrelsen vil ti procent af den af den danske befolkning have brug for behandling af corona-virusset. Og det er altså igennem hele forløbet. Men det er bare vigtigt, at de ti procent ikke har brug for behandlingen samtidig – for det er der sundhedsvæsenet så ikke kan følge med.

Derfor er det, ifølge Jens Lundgren, især vigtigt, at vi ikke går rundt og smitter hinanden unødvendigt. 

LÆS OGSÅ: Corona-virusset er nu en pandemi – men hvad er en pandemi overhovedet?